Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Rezultate remarcabile ale înotătorilor ciucani la Campionatele Internaţionale ale României de natație | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sport » Rezultate remarcabile ale înotătorilor ciucani la Campionatele Internaţionale ale României de natație
Rezultate remarcabile ale înotătorilor ciucani la Campionatele Internaţionale ale României de natație
de la stânga la dreapta: Erős Hanna, Norbert Trandafir, Balog Henrietta

Rezultate remarcabile ale înotătorilor ciucani la Campionatele Internaţionale ale României de natație

Săptămâna trecută, Bucureştiul a fost gazda Campionatelor Internaţionale ale României de înot, cu participarea a 9 ţări. Au fost prezenţi aproximativ 400 de sportivi, de la juniori până la seniori, clasamentul făcându-se doar pentru categoria open.

CSM Miercurea Ciuc a participat cu junioarele Erős Nora şi Balog Henrietta, ambele fiind junioare, pregătite de fostul înotător Norbert Trandafir.

Erős Nora (14 ani) a concurat la 3 probe: 50 m bras, 100 m bras şi 200 m bras. Rezultatele înregistrate de ea: la 50 m bras, la categoria open (unde au fost incluşi atât juniorii, cât şi seniorii) s-a clasat pe locul 12, iar în cadrul categoriei ei (un clasament neoficial) pe locul 3; la 100 m bras – locul 11 la open şi locul 3 în categoria ei; la 200 m bras – în open locul 10 şi în categoria ei locul 2.

Balog Henrietta (16 ani) a concurat la 100 m spate şi 200 m spate, iar rezultatele obţinute de ea au fost: locul 20 în Categoria open, respectiv locul 4 în cadrul categoriei ei (la 100 m spate); locul 21 în categoria open şi locul 6 în cadrul categoriei ei (la 200 m spate).

Tot săptămâna trecută s-a desfăşurat şi Campionatul Naţional de Aquathlon, unde CSM Miercurea Ciuc a participat cu Erős Hanna şi cu Balog Henrietta. Erős Hanna, în cadrul categoriei de 11-13 ani, a devenit campioană naţională, iar Balog Henrietta s-a clasat pe locul 6, la categoria cadeţi (14-16 ani).

Aquathlon-ul face parte din cadrul Federaţiei Române de Triatlon şi presupune o probă de înot de 100 metri, urmată de o alta de alergare pe o distanţă de 600 de metri.

Pentru CSM M. Ciuc urmează în acest sfârşit de săptămână Cupa Mureş, apoi, în luna iunie, Campionatul Naţional pentru copii, iar o lună mai târziu Campionatul Naţional de cadeţi.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.