Rezervări pentru minivacanţa de 1 Decembrie, de Crăciun şi Revelion | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Timp Liber » Rezervări pentru minivacanţa de 1 Decembrie, de Crăciun şi Revelion
Rezervări pentru minivacanţa de 1 Decembrie, de Crăciun şi Revelion

Rezervări pentru minivacanţa de 1 Decembrie, de Crăciun şi Revelion

  • Există cerere, dar şi rezerve; clienţii, dar şi proprietarii unităţilor de cazare solicită garanţii

Deşi epidemia COVID-19 pare să se fi ostoit în ultimele săptămâni, numărul de îmbolnăviri fiind în scădere, restricţiile impuse de autorităţi îi determină pe mulţi turişti să aştepte până în ultimul moment, înainte de a face o rezervare. Există, însă şi persoane care, sătule de stat în casă, dornice de aer curat şi de natură, şi-au făcut rezervări încă de acum o lună. Şi, ca treaba să fie oablă, au plătit un avans, pe care proprietarii de pensiuni s-au obligat să-l returneze dacă restricţiile nu le vor mai permite oaspeţilor să ajungă destinaţia aleasă.

Ileana Colcer, directoarea Hotelului Ciucaş din staţiunea Băile Tuşnad,ne spune că a lansat ofertele pe piaţă de aproximativ o lună şi pentru Revelion interesul este foarte mare, poate şi datorită faptului că aici preţurile au fost păstrate la nivelul anului 2019.

„Pentru minivacanţa de 1 Decembrie nu avem un pachet special, dar rezervări sunt, nu mai avem weekend-uri libere, nici în preajma şi nici în perioada aferentă minivacanţei de început de decembrie”, arată directoarea Hotelului Ciucaş.

Şi „Crăciunul” este rezervat într-un procent semnificativ, 60% dintre locurile care se pot valorifica fiind deja vândute, iar pentru perioada de Revelion, care are ca termen de plată a avansului data de 1 decembrie, nu mai sunt locuri.

După cum se observă, cei care s-au vaccinat nu ezită să petreacă la munte, au şi dor de ducă, şi bani. 

„Ne pregătim cu plăcere pentru oaspeţii noştri de fiecare zi şi de sărbători, preţurile şi ofertele pot fi vizualizate pe site-urile hotelului sau pe cele ale agenţiilor de turism.

Sperăm că se va da o înlesnire pentru sărbători. Lumea este dornică să iasă, să petreacă, dar este şi în funcţie de evoluţia pandemiei, de reducerea sau înăsprirea restricţiilor”, ne spune Ileana Colcer, directoarea hotelului.  

Cei care au optat sau o vor face pentru Hotel Ciucaş, vor avea parte de multe activităţi în aer liber, pentru a evita aglomeraţiile din spaţiile închise: o petrecere de bun-venit pe terasa hotelului cu muzică, pălincă şi vin fiert. De Crăciun nu va lipsi focul de tabără în aer liber cu barbeque şi băuturi calde, iar de Revelion de plimbări în natură şi de petrecerea cu DJ, mai lungă sau mai scurtă, în funcţie de restricţiile autorităţilor.

„Clienţii noştri s-au arătat la fel de interesaţi de ofertele outdoor: ieşiri în aer liber cu şenilatele sau cu săniile trase de cai. Interesul este mare şi bine-ar fi ca toţi să respectăm regulile sanitare, în beneficiul tuturor”, adaugă directoarea Hotelului Ciucaş.

Cererea pentru sejururile de 1 Decembrie şi pentru cele aferente sărbătorilor de iarnă este mare şi la Hotel O3zone din Băile Tuşnad.

„Avem solicitări pentru minivacanţa de 1 Decembrie, dar şi pentru sejururile de Crăciun şi de Revelion. După cum se arată, eu cred că vom avea un flux asemănător celui de anul trecut în perioada sărbătorilor de iarnă. Unii s-au interesat şi au spus că mai aşteaptă puţin, dar avem deja şi rezervări făcute. Pentru minivacanţa de 1 Decembrie sunt chiar foarte multe solicitări, 30% din capacitatea hotelului fiind rezervată deja. Crăciunul mai puţin, undeva la 27 de camere reţinute deocamdată”, detaliază Leila Székely, directoarea de Marketing şi Vânzări a Companiei şi a Hotelului O3zone.

Cei care au optat să îşi petreacă aici sejurul de Crăciun, se vor bucura de o seară de Ajun tradiţională cu open-bar, începând de la meniu şi până la programul artistic, nelipsitele colinde, iar în 25 decembrie de o cină festivă şi muzică live asigurată de formaţia „Back in Time”.

„De Revelion, având în vedere că nu vom putea să valorificăm întreaga capacitate a hotelului în actuala situaţie epidemiologică, vom avea, cel mai probabil, în jur de 120 de persoane, oaspeţi tradiţionali, care ne vizitează an de an, optând să îşi petreacă puntea dintre ani la noi. Oricum, nu putem mai mult în actualele condiţii. Vom avea, ca şi anul trecut, evenimente mai aşezate, mai puţin cu party-uri până dimineaţa şi sper să ni se permită, la fel ca în cazul nunţilor, de exemplu, să se poată petrece până la ora 02:00”, menţionează directoarea Leila Székely.

Prima seară a sejurului de Revelion (30.12.2021) începe cu cina de bun-venit şi muzică live café-concert pentru o atmosferă plăcută, în cea de-a doua seară (31.12.2021) se va continua cu cina specială de Revelion cu open bar petrecere cu formaţia Rhytmic şi foc de artificii, pentru cea de-a treia şi ultima seară a sejurului fiind prevăzute cina de Anul Nou şi un party cu DJ.

„În pachetul de Revelion avem inclusă şi o plimbare cu sania sau căruţa dacă nu va fi zăpadă, pe dealurile din împrejurimile localităţii Tuşnadul Nou, cu grătar în aer liber, pălincă şi vin fiert, un program foarte îndrăgit de oaspeţii noştri. Preţurile au rămas la nivelul anului trecut, şi încep de la 960 de lei pentru o persoană în cazul minivacanţei de 1 Decembrie, ajungând până la 1.860 de lei/persoană pentru un sejur de trei nopţi în cazul pachetului de Revelion.

În afara serviciilor incluse în pachet turiştii au acces la SPA: la piscină, jacuzzi, la saune, existând şi o gamă largă de terapii şi de masaje corporale, faciale, care se pot solicita suplimentar, contra cost.

„Aşteptăm turiştii cu mare drag, la sărbători aşezate, în condiţii de siguranţă, cu respectarea normelor şi a igienei şi de aceea nu ne-am propus un target foarte mare; nu dorim să facem o casă plină, ca înainte de pandemie. Mai bine mai puţini, dar să fie toţi mulţumiţi şi să se simtă confortabil”, adaugă directoarea de Marketing şi Vânzări a Companiei şi a Hotelului O3zone.

La mare căutare sunt şi pensiunile din staţiunea Borsec, unde în jur de 50-60% din capacitatea de cazare a fost deja rezervată. Borsecul este căutat nu numai pentru alura sa cochetă, pe alocuri cu iz interbelic şi pentru peisajul minunat, ci şi pentru că rata de infectare cu noul coronavirus nu a depăşit aici 3‰.

„Este un aspect care îi interesează mult pe turişti şi pun întrebări concrete în acest sens. Cu o rată de îmbolnăviri COVID de maximum 3‰, oraşul nostru nu a avut probleme mari din acest punct de vedere; în plus, cine cunoaşte Borsecul ştie că nu este o localitate aglomerată şi revine mereu”, precizează Sárpátki Melánia, preşedinta Asociaţiei Turistice Borsec.

„Eu, personal, am dat pensiunea de acum o lună, cu anumite clauze, fireşte şi cu contract ferm, ca în cazul în care se instituie restricţii care nu mai permit deplasarea turiştilor în staţiune, avansul să le fie returnat sută la sută. În cazul meu, pensiunea a fost rezervată de un grup. În această perioadă de pandemie, aşa este cel mai bine, nici vorbă să o dau unor persoane venite din diferite părţi, care nu se cunosc, riscând să se îmbolnăvească; e mai sănătos aşa”, continuă domnia sa.

Dacă interesul manifestat de turişti pentru petrecerea minivacanţei de 1 Decembrie la Borsec este foarte mic, rezervările fiind de 10-15%, în cazul sejururilor de Crăciun şi de Revelion procentul este triplu.

E bine de ştiut că nu mai sunt locuri libere la Borsec pentru nici un weekend de acum încolo, ele fiind rezervate până la sfârşitul anului.

„În mare parte s-au făcut rezervări, peste 50% din capacitatea de cazare din staţiune a fost reţinută. Interes există, mai ales pentru Crăciun şi Revelion. Adevărul e că lumea este derutată, sunt mulţi care se interesează de locuri, dar unii încă nu sunt decişi să rezerve, motivând că nu ştiu ce urmează şi că mai aşteaptă” ne spune Sárpátki Melánia, preşedinta Asociaţiei Turistice Borsec.

Merită să mai amintim că tichetele şi voucherele de vacanţă acordate expiră la sfârşitul lunii decembrie şi, de ce nu, vă puteţi folosi de ele pentru a petrece timp de calitate în staţiunile harghitene.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.