Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Regionala CFR Braşov, amendată pentru „starea deplorabilă” a Gării Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Regionala CFR Braşov, amendată pentru „starea deplorabilă” a Gării Topliţa
Regionala CFR Braşov, amendată pentru „starea deplorabilă” a Gării Topliţa

Regionala CFR Braşov, amendată pentru „starea deplorabilă” a Gării Topliţa

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita a amendat cu 15.000 de lei Regionala CFR Braşov pentru condiţiile din Gara Topliţa, unde s-a constatat că pereţii sunt murdari, nu există grup sanitar, sursă de căldură sau de iluminat.

Potrivit unui comunicat remis de CJPC Harghita şi semnat de şeful instituţiei, Laurenţiu Moldovan, s-au primit mai multe sesizări de la consumatori, care au reclamat  „starea deplorabilă” a gării din municipiul Topliţa.

În urma controlului efectuat de către comisarii pentru protecţia consumatorilor s-au constatat condiţii necorespunzătoare în sala de aşteptare a gării, respectiv scaune murdare şi rupte, pereţi afumaţi şi arşi, lipsa unei surse de căldură şi tâmplăria deteriorată, astfel că temperatura din interior era aproape ca cea de afară.

Comisarii au mai constatat că nu există corpuri de iluminat în sala de aşteptare, unde pe timpul nopţii este întuneric, iar reprezentanţii CFR au spus că aceasta nici măcar nu este conectată la reţeaua electrică. Totodată, condiţiile igienico-sanitare sunt necorespunzătoare şi nu există un grup sanitar destinat călătorilor, clădirea în care a funcţionat un astfel de grup sanitar fiind „absolut degradată şi impracticabilă”.

În urma controlului, CJPC Harghita a sancţionat Regionala CFR Braşov cu amendă de 15.000 lei şi a dispus remedierea deficienţelor constatate.

Nu este pentru prima oară când Regionala CFR Braşov este amendată pentru condiţiile din sălile de aşteptare ale gărilor harghitene, catalogate de consumatori, potrivit CJPC, ca fiind „groaznice”. La sfârşitul anului trecut s-a aplicat o sancţiune de 15.000 lei întrucât condiţiile din sala de aşteptare a gării aflată în localitatea Siculeni, important nod feroviar, erau total necorespunzătoare. (Lia MATEI)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Paiu Cristian

    La Regionalele CF Bucuresti si Galati de ce nu se mai efectueaza controale in gari si halte.Pe Valea Prahovei sunt multe gari cu WC – uri infecte,lipseste sursa de apa potabila,iar in statiile Breaza,Breaza Nord,Poiana Tapului,Nistoresti,Posada lipsesc si cosurile de gunoi.Gunoiul este aruncat in aceste statii la intamplare.
    In aproape toate statiile si haltele CF de pe raza celor doua regionale WC-urile sunt infecte,apa curenta lipseste,iar pe peroanele statiilor lipsesc si cismelele.Luati legatura cu comisariatele OPC din zonele amintite pentru a lua masuri impotriva celor semnalate si sa aplice cele mai mari amenzi acestor doua regionale CF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.