Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte la Festivalul Luminii | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Societate » Redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte la Festivalul Luminii
Redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte la Festivalul Luminii

Redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte la Festivalul Luminii

 Sâmbătă, aleile din Parcul central vor fi luminate de mii de gulguţe

Dacă este luna mai, atunci înseamnă că este Festivalul Luminii, un eveniment naţional sincron ajuns la a 11-a ediţie, organizat de Cercetaşii României şi în cadrul căruia ne invită să redescoperim frumuseţea lucrurilor mărunte. Ideea a apărut în anul 2004, în Cluj-Napoca, când câţiva cercetaşi au încercat să le amintească oamenilor de frumuseţea lucrurilor mărunte din viaţa lor. Unindu-şi forţele, au realizat prima ediţie a evenimentului: în Seara Viselor Împlinite (cum se numea atunci), clujenii au aşezat pe lacul din parcul central aproximativ 200 de cutiuţe confecţionate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimiţând odată cu ele visele lor.

De atunci, evenimentul s-a extins, treptat, în întreaga ţară, schimbându-şi şi numele, dar păstrându-şi ideea iniţială. Festivalul Luminii se va desfăşura, concomitent, în peste 30 de localităţi din ţară cu scopul de a crea un spaţiu liniştit, de deconectare a participanţilor de la agitaţia vieţii de zi cu zi şi de a-şi aminti că lucrurile mărunte din jurul lor pot face clipa, ziua şi viaţa mai bune.

În Miercurea-Ciuc, ediţia din acest an a Festivalului Luminii va avea loc mâine, de la ora 20:00, în Parcul central. Atunci cercetaşii de la Centrul Local „Orion” vor aprinde câteva mii de gulguţe (lumânări amplasate în suporturi de hârtie) care vor împodobi zona centrală a parcului şi vor străjui aleile lui.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.