Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Recunoaştere internaţională pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 martie 2024
Home » Sănătate » Recunoaştere internaţională pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc
Recunoaştere internaţională pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Recunoaştere internaţională pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a primit un prestigios premiu internaţional pentru utilizarea trombolizei în ceea ce priveşte tratamentul accidentului vascular cerebral.

Într-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a instituţiei medicale se arată că spitalul din municipiul reşedinţă de judeţ a primit categoria Gold de la Organizaţia Europeană Stroke în cadrul premiilor ESO Angels Awards. „Acest premiu este o recunoaştere internaţională a practicii terapeutice în cazul accidentului vascular cerebral. Pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, 12 alte spitale din ţară care aplică tromboliza au primit distincţii de la ESO Angels”, se arată în comunicat, în care se precizează totodată că îngrijirea pacienţilor cu accident vascular cerebral presupune muncă de echipă în care sunt implicaţi angajaţii de pe ambulanţe, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe, de la Radiologie şi Neurologie, precum şi specialiştii acestor secţii, care trebuie să conlucreze cu promptitudine pentru ca pacienţii să primească în timp util tratamentul necesar.

„În spitalul nostru, în anul 2020, s-au efectuat 82 trombolize, iar în acest an până acum au avut loc 45 astfel de intervenţii. Acest tratament poate salva viaţa pacienţilor cu accident vascular cerebral şi poate îmbunătăţi calitatea vieţii lor. Timpul este factor foarte important: cei care pot beneficia de acest tratament trebuie să ajungă la spital în 4,5 ore de la apariţia primelor simptome. De aceea trebuie chemată salvarea imediat la apariţia simptomelor specifice: asimetria feţei, slăbiciunea unui braţ, dificultăţi de vorbire”, a mai informat Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Prima tromboliză în tratarea accidentului vascular cerebral a fost efectuată în unitatea medicală din Miercurea Ciuc în anul 2019, în cazul unui pacient în vârstă de 77 ani. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.