Reconstrucţii la Baia Zânelor din Borsec | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Sănătate » Reconstrucţii la Baia Zânelor din Borsec
Reconstrucţii la Baia Zânelor din Borsec

Reconstrucţii la Baia Zânelor din Borsec

Primăria Borsec oferă o veste bună pentru turişti: s-au terminat lucrările de Reparaţii şi reabilitare a Obiectivelor Turistice în Scaunul Rotund – Poiana Zânelor. Reparaţiile au fost finanţate din fonduri proprii şi câştigate prin proiectul cu acelaşi nume, cu contribuţia Consiliului Judeţean Harghita.

Borsec, Poiana Zânelor – fiecare anotimp oferă în acest loc momente de relaxare şi posibilitate de tratament extern (prin băi şi mofetă) şi intern prin consumarea apei minerale din izvorul captat, dar şi o privelişte frumoasă şi deosebită. Acestea se află în cadrul Rezervaţiei Naturale Scaunul Rotund, care prezintă componente complexe din punct de vedere geomorfologic, geologic, peisagistic, carstic şi botanic, având drept scop principal protecţia depozitelor de travertin, dar şi a biodiversităţii biologice.

Nu există sfârşit de săptămână, indiferent de anotimp, să nu fie plin de turişti şi localnici care se plimbă în această zonă. Beneficiarii acestui proiect sunt în primul rând turiştii care ajung în Borsec, care folosesc foarte des aceste băi şi mofetă, pentru tratament şi relaxare – alături, bineînţeles, de localnici. În ultimul timp s-a constatat nevoia de a se reface aceste lucrări şi de a înlocui unele părţi din construcţii, pentru siguranţa vizitatorilor, pentru tratamentul făcut la aceste băi şi mofetă, precum şi pentru a păstra o imagine frumoasă a zonei.

Baia din Poiana Zânelor a fost construită în anul 2009, la iniţiativa Fundaţiei Ars Topia. Din an în an, numărul turiştilor care vizitează aceste băi este în creştere, dar şi localnicii folosesc aceste ape minerale pentru diferite tratamente.

Baia amenajată dispune de: un bazin rotund cu apă minerală, băi de picioare, vestiare, şezlonguri, foişor pentru odihnă. Acest complex amenajat se poate vizita oricând, nu există program de vizitare, nici taxă de intrare.

Mofeta a fost reconstruită în anul 2010 cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi a Consiliului Judeţean Harghita. Vechea construcţie a fost demolată şi a fost reconstruită sub forma unui foişor. Astfel, în noua clădire pot face tratamente un număr de până la zece persoane deodată.

În cadrul ariei protejate Scaunul Rotund se poate face tratament la Baia Tradiţională şi la mofetă, se pot vizita Carierele de Travertin, Peştera de Gheaţă, Peştera Scaunul Rotund, Peştera de la Izvorul Vechi, Grota Urşilor, Izvorul Pierre Curie, Cetatea Bufniţelor şi se pot face plimbări şi pe alte trasee turistice. (Borsec Press)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.