Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ráduly Róbert şi Szőke Domokos, suspendaţi din funcţii | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Ráduly Róbert şi Szőke Domokos, suspendaţi din funcţii
Ráduly Róbert şi Szőke Domokos, suspendaţi din funcţii

Ráduly Róbert şi Szőke Domokos, suspendaţi din funcţii

Primarul şi viceprimarul din Miercurea-Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, respectiv Szőke Domokos, au fost suspendaţi din funcţii ieri, prin ordine ale prefectului Harghitei, în urma comunicării de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, că faţă de cei doi s-a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile.

Informaţia a fost confirmată de viceprimarul aflat în funcţie, Antal Attila, care nu a făcut mai multe declaraţii pe acest subiect. De altfel, conform legii, atribuţiile celor doi ar urma să fie preluate de viceprimarul în exerciţiu.

Ordinele privind constatarea suspendării de drept a mandatului primarului şi viceprimarului din Miercurea-Ciuc, pentru o perioadă de 30 zile, au fost emise în conformitate cu articolul 71 din Legea 215/2001 şi articolul 22, din Legea 225/2013, pentru punerea în aplicare a Legii 135/2010 privind Codul de Procedură Penală.

Reamintim că primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Ráduly Róbert, şi unul dintre viceprimari, Szőke Domokos, se află în arest la domiciliu, pentru 30 zile, într-un dosar în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

 

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Domnule prefect de Harghita, vă rog să veniți la Iași, să-i arătați domnului prefect Cârlan, cum să-l suspende pe primarul Iașului, aflat și el în arest la domiciliu! Că dl.Cârlan doarme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.