Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ráduly Róbert-Kálmán, despre următorii 4 ani: cine vrea să ştie ce avem în cap să răsfoiască programul de-acum 4 ani | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Politic » Ráduly Róbert-Kálmán, despre următorii 4 ani: cine vrea să ştie ce avem în cap să răsfoiască programul de-acum 4 ani
Ráduly Róbert-Kálmán, despre următorii 4 ani: cine vrea să ştie ce avem în cap să răsfoiască programul de-acum 4 ani

Ráduly Róbert-Kálmán, despre următorii 4 ani: cine vrea să ştie ce avem în cap să răsfoiască programul de-acum 4 ani

După ce anul trecut îşi dăduse demisia, fiind cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie, Ráduly Róbert-Kálmán revine la conducerea municipiului reşedinţă de judeţ.

Succesul reputat în urma alegerilor de duminică – a câştigat un nou mandat cu 72% din voturi – a fost marcat printr-o conferinţă de presă ţinută în faţa Sălii Sporturilor din Miercurea-Ciuc, la aceasta participând şi o parte din cei 13 udemerişti care vor face parte din Consiliul local.

„N-am făcut campanie electorală, practic, nici un minut, pentru că am vrut să testăm, astfel, gradul de acceptare şi de sprijin al comunităţii în data de 5 iunie 2016”, a spus viitorul primar al municipiului Miercurea-Ciuc.

Ráduly Róbert a mai ţinut să precizeze că după cele 3 mandate de parlamentar obţinute la sfârşitul anilor ’90 şi începutul anilor 2000, alegerile de acum două zile reprezintă al patrulea succes înregistrat în postură de candidat la Primăria Miercurea-Ciuc.

Vorbind despre ultimul mandat pe care l-a avut la conducerea oraşului, dar şi despre noua echipă din Consiliul local, viitorul edil arăta faptul că în ultimii 3 ani de stat în fotoliul de primar a conlucrat foarte bine cu toţi cei din Partidul Civic Maghiar, Partidul Maghiar din Transilvania, dar şi cu cei doi consilieri români din Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat. „Tocmai că aceste partide – din păcate, cu excepţia PCM – au din nou mandate în Consiliul local, mă fac foarte încrezător că vom merge, deopotrivă, în echipă înainte, nu numai cu cei 13 consilieri cu care avem două treimi în CL, dar şi cu ceilalţi”.

Cine e mulţumit, nu iese la vot

Întrebat cum explică prezenţa redusă la vot, Ráduly Róbert spunea că aceasta s-ar datora faptului că lumea este mulţumită!

„Lumea e mulţumită. Şi cine e mulţumit şi cine-i sigur de mersul lucrurilor, având alte priorităţi, preferă să se ocupe de aceste alte priorităţi. Eu zic că cine e nemulţumit a putut să-şi exprime opţiunea, a fost la vot şi a putut să voteze alte liste şi alţi candidaţi. Am văzut care este procentul care au preferat altceva în municipiul Miercurea-Ciuc”, spunea Ráduly Róbert-Kálmán.

Continuarea programului

În ceea ce priveşte mesajul viitorului edil pentru locuitorii oraşului, atât pentru etnicii maghiari, cât şi pentru cei români, acesta este unul simplu: să se răsfoiască programul propus acum 4 ani.

„Acum 4 ani am făcut un program pe 8 ani. Acest program l-am realizat în parte în primii 8 ani. Cine vrea să ştie exact ce avem noi în cap şi ce vom face în următorii 4 ani n-are decât să răsfoiască programul de acum 4 ani care a fost într-un sistem door to door (uşă la uşă), înmânat tuturor concetăţenilor noştri şi poate să vadă ce s-a realizat şi ce-i de realizat.

Eu n-aş vrea să deschidem noi capitole. La ce ne-am angajat în 2012, să facem acele lucruri”, explica Ráduly Róbert-Kálmán.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.