Ráduly Róbert, candidat pentru a patra oară la Primăria Miercurea-Ciuc, a avut de mai multe ori impact nedorit cu legea | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Opinii » Ráduly Róbert, candidat pentru a patra oară la Primăria Miercurea-Ciuc, a avut de mai multe ori impact nedorit cu legea
Ráduly Róbert, candidat pentru a patra oară la Primăria Miercurea-Ciuc, a avut de mai multe ori impact nedorit cu legea

Ráduly Róbert, candidat pentru a patra oară la Primăria Miercurea-Ciuc, a avut de mai multe ori impact nedorit cu legea

În peste 20 de ani, UDMR a învăţat şi a preluat cu brio politica românească

În această zonă, datorită circumstanţelor, peste 90% şansă de câştig la alegerile locale o are UDMR. Dacă va merge Uniunea pe stradă, îl ia pe János bácsi şi-l pune candidat la Primăria Miercurea-Ciuc, atunci, în proporţie de peste 90%, viitorul edil va fi János bácsi. De ce? Pentru că nu contează cine este omul János bácsi, contează că e candidatul UDMR. O singură dată s-a întâmplat ca primăria să fie câştigată de un independent, dar şi atunci de unul care tocmai îşi dăduseră demisia din UDMR şi avea deja în spate un mandat: este vorba de dr. Csedő Csaba István.

În urmă cu vreo doi ani, în Miercurea-Ciuc a avut loc un accident rutier, provocat de un poliţist aflat în afara serviciului, şi care s-a soldat cu victime, inclusiv decesul şoferului. La două zile după accident, primarul oraşului din acea vreme, Ráduly Róbert, ceruse, în cadrul unei conferinţe de presă, demisia şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Dar înainte să fi solicitat acea demisie, Ráduly Róbert trebuia să arunce o privire în oglindă şi să se analizeze singur. Pentru că nu a făcut-o, o facem noi acum, deoarece e bine de ştiut cine este persoana care la începutul acestei luni şi-a anunţat pentru a patra oară candidatura la conducerea municipiului reşedinţă de judeţ.

Aşadar, relaţia fostului şi, cel mai sigur, viitorului primar din Miercurea-Ciuc cu legea a început pe vremea când era parlamentar. La sfârşitul lunii octombrie 2001, Ráduly Róbert, aflat la volanul unui autoturism, a accidentat o femeie pe o trecere de pietoni din Predeal. În urma impactului, femeia a suferit leziuni corporale care au necesitat 140 de zile de îngrijiri medicale şi a rămas cu infirmitate fizică permanentă.

Un alt caz în care primarul nostru drag a ieşit în evidenţă a fost incidentul pe care l-a avut cu un angajat al unei instituţii a statului. În 2013, de zilele oraşului, nervos că individul se ţinea după el, în loc să apeleze la lege, primarul a vrut să-şi facă singur dreptate, motiv pentru care s-a dus la el şi l-a pocnit.

Tot pe fond nervos a avut loc şi incidentul din 24 iunie 2014. Atunci, cu ocazia unei şedinţe a filialei locale a UDMR, între consilierul András Csucsi şi Ráduly Róbert a izbucnit un conflict spontan; la început conflictul a fost verbal, dar apoi Ráduly Róbert l-ar fi strâns de gât pe consilier, acesta depunând şi o sesizare la Poliţie şi la Parchet. Ulterior, se pare că scuzele primarului au fost acceptate (ziare.com).

Iar anul trecut totul a culminat cu ridicarea primarului de către procurorii DNA, fiind anchetat pentru fapte de corupţie.

Nu trebuie uitate nici repetatele amenzi primite în urma deciziilor Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar şi cele aplicate de Poliţia Rutieră pentru că nu voia să înlăture panourile rutiere de orientare care erau inscripţionate mai întâi în limba maghiară şi apoi în limba română.

Pe scurt, aceasta este o parte din imaginea celui care a anunţat că va candida pentru a patra oară la Primăria Miercurea-Ciuc sub sigla UDMR şi care are toate şansele să fie în fotoliul de primar pentru încă 4 ani.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Superba poza datorita mutrei individului asta rau si ros de rau pana in maduva oaselor, cel care a spus ca i-ar extermina pe romani.

  2. Articol de propaganda comunista , ca pe vremuri
    Compara uciderea unor persoane de catre un militian sinucigas beat, cu accidentarea unei persoane in trafic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.