Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

De la începutul anului, în Harghita au fost 21 de incendii de vegetaţie uscată | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » De la începutul anului, în Harghita au fost 21 de incendii de vegetaţie uscată
De la începutul anului, în Harghita au fost 21 de incendii de vegetaţie uscată

De la începutul anului, în Harghita au fost 21 de incendii de vegetaţie uscată

 Cetăţenii care folosesc focul pentru curăţarea terenurilor sunt îndemnaţi de pompieri să respecte legea

De la începutul anului, în judeţul Harghita au fost înregistrate un număr de 21 de incendii de vegetaţie uscată, fiind afectată o suprafaţă de 43 de hectare. Cauza acestor incendii a fost folosirea focului în spaţii deschise, în special pentru curăţarea terenurilor de resturi vegetale. Până în acest moment, în judeţ nu s-au înregistrat incendii de pădure.

Cel mai recent incendiu de vegetaţie uscată, care a cuprins şi resturi de exploatare forestieră, a izbucnit joi seara, într-o zonă greu accesibilă de la marginea Topliţei. Col. Ovidiu Dudu, şeful Centrului Operaţional al ISU Harghita, a declarat, ieri, că incendiul a fost lichidat vineri seara, în jurul orei 20:00, şi a afectat o suprafaţă de aproximativ două hectare. Din cauza zonei greu accesibile, nu s-a putut interveni cu autospeciale cu apă, motiv pentru care pompierii împreună cu pădurari şi proprietarii terenurilor au supravegheat incendiul până vineri seara, când a fost stins complet, deoarece, într-o primă etapă, focul s-a oprit la o distanţă de 10-15 metri de pădure.

Chiar dacă au venit ploile şi o perioadă nu există riscul izbucnirii unor incendii de vegetaţie uscată, col. Ovidiu Dudu a atras atenţia oamenilor care intenţionează să folosească focul pentru a-şi curăţa terenurile agricole să respecte legea. Acesta a spus că legea îi obligă pe cetăţeni să obţină permis de lucru cu focul de la primărie. De asemenea, oamenii trebuie să supravegheze focul până se stinge, pentru a nu se extinde. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.