Ráduly Róbert, amendat cu peste 75.000 de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Ráduly Róbert, amendat cu peste 75.000 de lei
Ráduly Róbert, amendat cu peste 75.000 de lei

Ráduly Róbert, amendat cu peste 75.000 de lei

Recursul primarului din Miercurea Ciuc a fost respins

Jurnalistul Dan Tanasă scrie pe blogul său că recursul primarului din Miercurea Ciuc împotriva sentinţei Tribunalului Harghita a fost respins de către Curtea de Apel Târgu Mureş, astfel că Ráduly Róbert-Kálmán trebuie să plătească o amendă de 75.130 de lei.

Potrivit sursei citate, anul trecut, în urma unei sentinţe definitive dată într-un proces deschis de ADEC (Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa), edilul municipiului era obligat să îndepărteze steagul secuiesc şi cel al oraşului de pe domeniul public.

Pentru că a refuzat să pună în executare sentinţa, ADEC a solicitat Tribunalului Harghita amendarea primarului. Instanţa a admis, în parte, cererea şi a dispus, printr-o sentinţă dată în urmă cu 3 luni, amendarea lui Ráduly Róbert cu suma de 75.130 de lei. La aceasta, edilul a făcut recurs, însă fără succes, Curtea de Apel Târgu Mureş respingându-l şi menţinând sentinţa dată de Tribunalul Harghita.

În cadrul sentinţei rămasă definitivă se precizează că: „Admite în parte cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, privind amendarea pârâtului Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, cu 20% din salariul minim brut pe economie/zi de întârziere şi obligarea pârâtului Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, la plata de penalităţi de întârziere pentru refuzul de a pune în executare dispoziţiile sentinţei civile nr. 372/07.03.2017 pronunţată de Tribunalul Harghita (…) şi, în consecinţă: Obligă pârâtul Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, la plata unei amenzi în favoarea statului în cuantum de 75.130 lei, reprezentând 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere, calculată de la data de 20 octombrie 2017 până la data de 22 mai 2018, inclusiv”.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.