Răbdare, cu răbdarea treci marea… | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 30 septembrie 2023
Home » Economic » Răbdare, cu răbdarea treci marea…
Răbdare, cu răbdarea treci marea…

Răbdare, cu răbdarea treci marea…

170 de harghiteni, potenţiali câştigători ai Loteriei bonurilor fiscale

Anunţată din timp ca să afle tot poporul, Loteria bonurilor fiscale s-a încurcat încă de la început prin hățișurile propriului regulament. Era în 13 aprilie, ziua marilor speranţe, în care nu puţini dintre cei ce aveau să revendice ulterior premiul de un milion de lei începuseră să-şi înalţe castele de nisip pe plajă. Între ei, potrivit datelor înregistrate la centrul regional al administraţiei fiscale, şi 170 de harghiteni care au ridicat cifra totală la 18.215 constructori de vise la nivel naţional…

Ce înseamnă asta? Răspunsul e simplu: 54,89 lei pentru fiecare dintre cei pe ale căror bonuri fiscale figurează datele ce ar trebui să-i trimită direct în grupul câştigător al primei extrageri. Asta aşa, la prima vedere, întrucât, dacă după verificarea atentă a lor şi a firmelor care le-au emis reprezentanţii ANAF vor constata că unele bonuri nu au fost introduse în contabilitate de către comercianţi le vor invalida, administrându-le şi firmelor în cauză o amendă ca să se înveţe minte.

În sfârşit, atunci când şi această etapă va fi parcursă, premiul de 1.000.000 de lei se va împărţi la numărul câştigătorilor validaţi, sumele urmând a fi plătite norocoşilor în maximum 60 de zile de la încheierea perioadei de depunere a cererilor de revendicare.

Iată, prin urmare, că speranţe mai sunt, dar, până când ele se vor materializa într-un câştig la Loteria bonurilor fiscale, e nevoie de multă răbdare. Da, de răbdare, pentru că, aşa cum se spune, cu răbdarea, treci marea!

Până una-alta, am aflat că în cursul acestei luni nu este programată nici o extragere şi că în iunie va fi una ocazională pentru bonurile fiscale emise în aprilie şi mai.

O treabă foarte bine gândită, cred eu, mai ales că, dezamăgiţi de întreaga poveste, foarte mulţi posesori ai bonurilor fiscale au şi uitat de când le-au aruncat la coşul de gunoi, oferindu-le o şansă în plus persoanelor care încă mai cred că omul cât trăieşte trebuie să se îngroape în hârtii.

Urmărind pe mai departe calendarul, ajung în iulie şi reţin că atunci va avea loc prima extragere lunară la care vor participa bonurile din iunie. Întrebarea e, va fi ea una normală?! Evident, depinde ce definim în acest caz normalitate. Pentru că, trebuie să ştiţi, Ministerul Finanţelor, prin vocea celui mai de seamă reprezentant al lui, spune că ar putea schimba regulile jocului chiar în actualul… campionat.

Pe principiul că „dacă vrei poţi!”, n-ar fi exclus ca la viitoarele extrageri să auzim că a decis să selecteze doar 100 de bonuri, spre a le oferi participanţilor premii mult mai consistente. Sigur, asta fără să anunţe şi care ar putea fi criteriile de selecţie, spre a nu strica, desigur, surpriza şi a nu-i determina pe oameni să renunţe la a mai solicita bonuri fiscale, sătui fiind de surprizele de care au avut deja parte.

Dar până ne vom lămuri cu ceea ce va să vină, să aşteptăm cu (ne)răbdare lista primilor câştigători.

Mult noroc!

ŞTEFANA DRĂGHICI

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.