Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Începând de marți Purtarea măștii în anumite spații deschise va fi obligatorie și în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Sănătate »
Începând de marți
Purtarea măștii în anumite spații deschise va fi obligatorie și în Harghita
<h5><i>Începând de marți</i></h5> Purtarea măștii în anumite spații deschise va fi obligatorie și în Harghita

Începând de marți
Purtarea măștii în anumite spații deschise va fi obligatorie și în Harghita

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita a adoptat Hotărârea nr. 16 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov-2 la nivelul spaţiilor / activităţilor unde există risc crescut de infectare. Potrivit acestei hotărâri, începând de marți, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în spațiile deschise aglomerate va fi obligatorie și în județul Harghita, acestea urmând a fi stabilite de către comitetele locale pentru situații de urgență.

În continuare, redăm din conținutul hotărârii adoptate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

  • Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în: pieţele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, zone adiacente instituţiilor publice şi agenţilor economici unde se pot crea aglomerări de persoane, zone pietonale intens frecventate de pe teritoriul judeţului Harghita, începând cu data de 11.08.2020, ora 06:00.
  • Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior cât şi în exterior, începând cu data de 11.08.2020, ora 06:00.
  • Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor stabili prin hotărâri proprii, adoptate până la data de 10.08.2020, zonele de pe raza fiecărei unităţi administrativ-teritoriale pentru care va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie. Se va avea în vedere delimitarea clară a perimetrelor pentru care se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie.
  • Zonele pietonale şi celelalte zone frecventate de către populaţie unde va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie vor fi semnalizate corespunzător şi aduse la cunoştinţa populaţiei prin orice mijloace de informare, prin grija autorităţilor administraţiei publice local.
  • Sunt exceptaţi de la obligativitatea purtării măştii de protecţie copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Sancţiunile pentru nerespectarea prezentei Hotărâri vor fi aplicate în conformitate cu legislaţia în vigoare.
  • Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor comunica Secretariatului tehnic permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă hotărârile adoptate, în cel mult 24 de ore de la adoptare.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.