Protest spontan al angajaţilor APM Harghita faţă de „nivelul extrem de scăzut al salariilor” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate » Protest spontan al angajaţilor APM Harghita faţă de „nivelul extrem de scăzut al salariilor”
Protest spontan al angajaţilor APM Harghita faţă de „nivelul extrem de scăzut al salariilor”

Protest spontan al angajaţilor APM Harghita faţă de „nivelul extrem de scăzut al salariilor”

Angajaţii din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Harghita au întrerupt joi activitatea şi, implicit, programul de lucru cu publicul între orele 10:00 şi 12:00 în semn de protest „faţă de discriminarea salarială şi nedreptatea cu care se confruntă în comparaţie cu colegii lor din alte instituţii judeţene”.

„Din luna ianuarie 2024 s-a iniţiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituţiile deconcentrate din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administraţia centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanţelor salariale dintre funcţiile din administraţia publică centrală şi cele din unităţile teritoriale. Cu toate acestea, sectorul de activitate bugetară care se referă la domeniul protecţiei mediului a fost omis din această reglementare. În pofida eforturilor depuse încă de la începutul anului şi a demersurilor legale iniţiate, cerinţele pentru o salarizare echitabilă şi respectarea drepturilor legitime ale salariaţilor din agenţiile judeţene pentru protecţia mediului au rămas nesatisfăcute”, se arată într-un comunicat semnat de angajaţii din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Harghita, în care se precizează că astfel de proteste au avut loc ieri şi la celelalte agenţii judeţene pentru protecţia mediului.

În documentul citat se mai arată că protestele vor continua „până când drepturile noastre vor fi recunoscute şi nedreptatea salarială va fi înlăturată”. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.