Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Propagandă electorală în ziua votului, sancționată cu o amendă de 1.400 de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Politic » Propagandă electorală în ziua votului, sancționată cu o amendă de 1.400 de lei
Propagandă electorală în ziua votului, sancționată cu o amendă de 1.400 de lei

Propagandă electorală în ziua votului, sancționată cu o amendă de 1.400 de lei

Un post de televiziune local continua să transmită mesaje, recomandări şi îndemnuri electorale, într-o comună din zona Bazinului Ciucului. Sesizarea de la Toplița nu s-a confirmat.

Localnicii au anunțat Poliția, iar oamenii legii au trecut la verificarea celor sesizate.

„Sesizarea se referea la un post de televiziune local care continua să transmită mesaje, recomandări şi îndemnuri electorale, într-o comună din zona Bazinului Ciucului. În acest caz, administratorul în cauză a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii 115/2015 „pentru continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispoziţiilor art. 64, prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 83 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi”, cu amendă de 1.400 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.

O altă sesizare, venită din municipiul Toplița, care reclama o posibilă mită electorală, nu s-a confirmat. „Ambele sesizări au fost verificate cu promptitudine, iar una dintre acestea, semnalată în zona municipiului Topliţa nu s-a confirmat, dovedindu-se a fi nefondată. (…) În judeţul Harghita, până la această oră, procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică. (…) Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pe toată perioada desfășurării procesului electoral, pentru a preveni faptele ilicite în toate domeniile şi pentru a verifica operativ orice sesizare privind încălcarea legii, iar acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege”, se arată în finalul comunicatului de presă al IPJ Harghita. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.