Un nou pas în promovarea turismului: Promovarea potenţialului turistic din zona de nord a judeţului prin intermediul platformelor online | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 3 februarie 2023
Home » Economic »
Un nou pas în promovarea turismului:
Promovarea potenţialului turistic din zona de nord a judeţului prin intermediul platformelor online
<h5><i>Un nou pas în promovarea turismului:</i></h5> Promovarea potenţialului turistic din zona de nord a judeţului prin intermediul platformelor online

Un nou pas în promovarea turismului:
Promovarea potenţialului turistic din zona de nord a judeţului prin intermediul platformelor online

Dezvoltarea şi promovarea turismului în regiunea Giurgeu G10 este scopul proiectului depus de către Primăria Borsec şi care ar urma să fie implementat în lunile care urmează prin programul Leader. Se are în vedere crearea unui site web turistic unic la nivelul acestei regiuni şi a unei aplicaţii mobile multilingvistice (română, maghiară, engleză), inclusiv un sistem de rezervare online a locurilor de cazare.

Obiectivul general vizează promovarea şi valorificarea potenţialului turistic în zonele rurale ale regiunii Giurgeu G10 din judeţul Harghita, în care sunt incluse localităţile Tulgheş, Corbu, Ditrău, Remetea, Lăzarea, Joseni, Ciumani, Suseni, Voşlăbeni şi staţiunea Borsec. În cadrul proiectului, în valoare de 156.000 de lei, se doreşte promovarea regiunii Giurgeu, a staţiunilor şi atracţiilor turistice.

Prin intermediul platformelor online informaţiile pot ajunge cu uşurinţă către utilizatori, de aceea proiectul va avea un site web unde cei interesaţi se vor putea informa asupra posibilităţilor de explorare a regiunii, asupra posibilităţilor de cazare, iar în acelaşi timp vor găsi informaţii legate de diferite programe şi evenimente. Proiectul va dispune şi de o versiune mobilă a platformei, prezentă pe cele mai moderne sisteme de operare mobile, Android şi iOS, care va fi oferită gratuit celor interesaţi.

Platforma va prezenta toate atracţiile turistice din zonă pentru ca utilizatorii să poată alege şi de a cunoaşte cele mai frumoase locaţii prezente în regiunea Giurgeu. Atracţiile prezentate utilizatorilor vor avea o descriere generală despre obiectivul turistic, pentru a cunoaşte istoria, importanţa acestuia, cât şi locul exact unde se află acesta pentru a-i îndruma pe cei interesaţi.

Totodată, se vor afişa evenimentele de interes public, cele culturale şi sociale, pentru ca vizitatorii să aibă posibilitatea de a cunoaşte, a interacţiona şi de a afla cât mai multe despre cultura, obiceiurile, tradiţia, bucătăria locală. Pentru a ajuta utilizatorii şi cei interesaţi de a vizita cât mai multe obiective, atracţii şi evenimente în regiune, platforma va oferi informaţii legate de acces la atracţiile turistice, astfel venind în ajutorul planificării acestora.

Prin intermediul prezentării posibilităţilor de cazare, platforma va dispune de o funcţionalitate de rezervare online prin intermediul căreia utilizatorii vor putea alege locaţia potrivită şi vor putea rezerva numărul de camere dorite prin completarea unui simplu formular cu preferinţele lor şi datele de contact. Platforma nu va conţine modul de plată online cu cardul bancar.

Bugetul total al investiţiei se ridică la 156.845 lei, din care 25.000 de lei este aportul propriu al Primăriei Borsec. Durata de implementare a proiectului este de 1 an.

Zona G10 este o zonă rurală tradiţională, care se află în centrul ţării, la marginea de est a Transilvaniei, la îmbrăţişarea Carpaţilor Orientali şi este compusă din nouă comune şi un oraş, respectiv: Ciumani, Corbu, Ditrău, Joseni, Lăzarea, Remetea, Suseni, Tulgheş, Voşlăbeni şi Borsec.

Pentru dezvoltarea teritoriului a fost înfiinţat Grupul de Acţiune Locală Pentru Dezvoltarea Regiunii Giurgeu G10. (Primăria oraşului Borsec, foto: Benkes Zsolt)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.