Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Joi, 7 decembrie, în Miercurea-Ciuc:Proiecţie specială a filmului LIBERTATE | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Timp Liber »
Joi, 7 decembrie, în Miercurea-Ciuc:
Proiecţie specială a filmului LIBERTATE
<h5><i>Joi, 7 decembrie, în Miercurea-Ciuc:</i></h5>Proiecţie specială a filmului LIBERTATE

Joi, 7 decembrie, în Miercurea-Ciuc:
Proiecţie specială a filmului LIBERTATE

Joi, 7 decembrie, de la ora 19:00, la Miercurea-Ciuc, actorul Áron Dimény, producătoarea Oana Giurgiu şi Tofán Zsolt, parte din echipa de producţie, vor fi prezenţi la Cinema Csiki Mozi pentru o proiecţie specială a filmului LIBERTATE. Conform comunicatului de presă emis de Transilvania Film, aceştia vor participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri după proiecţie. Filmul va rula cu subtitrare în limba maghiară.

Acţiunea filmului se petrece în Sibiu, în luna decembrie 1989. Filmul arată o poveste mai puţin cunoscută, în care mai mulţi bărbaţi (securişti, militari, civili) au fost ţinuţi ostatici, fiind acuzaţi de terorism. Din distribuţia filmului fac parte: Iulian Postelnicu, Mirela Oprişor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoşteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ştefan Iancu sau Ionuţ Caras, se arată în comunicat.

Filmul a câştigat anul acesta Premiul pentru Cel mai Popular Film Românesc la TIFF, Premiul CICAE la Sarajevo, Premiul Juriului Ecumenic la Cinefest Miskolc şi Premiul pentru cele mai bune costume şi decoruri (semnate de Viorica Petrovici, respectiv de Vali Ighigheanu) la Waterloo Historical Film Festival.

Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele şi pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic aşteptările. De aceea, cu Libertate îmi doresc sa redau cu acurateţe haosul şi confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună ştiinţă şi muşamalizarea a fost cultivată la rang de artă. Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulţi tineri născuţi după 1989, cred că vor fi surprinşi – şi de acţiune şi de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă”, a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a cinematografului sau online pe www.bilete.ro. (E.Ş.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.