Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Programul primelor zile ale Festivalului FilmCiuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Cultură » Programul primelor zile ale Festivalului FilmCiuc
Programul primelor zile ale Festivalului FilmCiuc
Scenă din filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari” (sursa: cinemagia.ro)

Programul primelor zile ale Festivalului FilmCiuc

Ieri, când a fost ziua -1, a început a doua ediţie a Festivalului FilmCiuc, eveniment ce aduce în oraş unele dintre cele mai bune producţii româneşti şi ungureşti, dar şi câteva filme premiate la festivaluri internaţionale.

Astăzi, în ziua 0, organizatorii propun două filme: Bizalom (Ungaria), de la ora 17:00, şi Mephisto (Ungaria-Austria-Germania), de la ora 19:30, nici unul dintre filme neavând subtitrare.

Ziua de joi va începe la ora 14:00, cu proiecţia Redl ezredes (Ungaria, fără subtitrare). Apoi, de la ora 19:00 este programat filmul Aurora Borealis (Ungaria – subtitrare în română), iar de la ora 21:15 – Soldaţii. Poveste din Ferentari (România – subtitrare în maghiară).

Vineri, prima proiecţie va fi de la ora 14:00 – Hanussen (Ungaria, fără subtitrare). De la ora 19:00 va avea loc proiecţia producţiei româneşti Un pas în urma serafimilor (subtitrare în maghiară), iar de la ora 21:45 – Kojot (Ungaria – subtitrare în română).

∗∗∗

Soldaţii. Poveste din Ferentari (2017, comedie, dramă, regia Ivana Mladenovic, cu Adrian Şchiop, Vasile Pavel-Diguai) spune povestea lui Adi, un antropolog de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să-l ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie, în care Adi îl hrăneşte pe Alberto cu planuri improbabile de ieşire din sărăcie, iar Alberto pe Adi, cu vorbe dulci bine ticluite. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul. (sursa: cinemagia.ro)

∗∗∗

Filmul Un pas în urma serafimilor (2017, dramă, regia Daniel Sandu, cu Ştefan Iancu, Vlad Ivanov, Cristian Bota, Toto Dumitrescu) spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi intră într-un seminar teologic ortodox. Iniţial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv; nu după multă vreme, el şi alţi trei colegi sunt etichetaţi de consiliul şcolii drept elevi-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar. (sursa: cinemagia.ro)

∗∗∗

Aurora Borealis (2017, dramă, regia Marta Meszáros, cu Mari Töröcsik, Ildikó Tóth, Franciska Töröcsik, József Wunderlich, Eva-Maria Prosek). Olga este o avocată de succes extrem de dedicată carierei. Descoperirea unui întunecat secret de familie o face să-şi pună sub semnul întrebării întreaga viaţă. Caută răspunsuri, dar mama ei, Maria, a făcut tot posibilul ca adevărul să nu iasă la iveală. În timp ce Olga scrutează trecutul familiei, ea trebuie să înfrunte şi problemele din propria viaţă. (sursa: cinemagia.ro)

∗∗∗

Kojot (2017, regia Márk Kostyál, cu András Mészáros, Mária Dobra, László Mátray, Lehel Salat, Gabi Szabó). Căldură mare, probleme sociale nerostite, lupte pentru ierarhie. Acesta este oraşul Tuzko, situat undeva în Ungaria. Aici soseşte Misi, care moşteneşte proprietatea bunicului lui. Misi e un tânăr deziluzionat, frustrat şi închis, care nu-şi găseşte rostul în viaţă. El începe să-şi renoveze casa moştenită cu ajutorul unor localnici, dar deranjează anumite interese ale unor oligarhi din oraş. (sursa: imdb.com)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.