Program privind cadastrarea a câteva sute de hectare de teren în zona municipiului Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Program privind cadastrarea a câteva sute de hectare de teren în zona municipiului Miercurea-Ciuc
Program privind cadastrarea a câteva sute de hectare de teren în zona municipiului Miercurea-Ciuc
dav

Program privind cadastrarea a câteva sute de hectare de teren în zona municipiului Miercurea-Ciuc

Reprezentanţii Primăriei Miercurea-Ciuc au oferit detalii legate de un program privind cadastrarea a câteva sute de hectare de teren în două zone ale oraşului, ieri începând perioada de consultare publică în ceea ce priveşte rezultatul măsurătorilor topografice.

„Am ajuns în situaţia în care putem prezenta un program care deja a fost decis în primăvara anului trecut şi a fost pornit în vara aceluiaşi an. Am depus un proiect de finanţare la programul naţional de cadastrare. Miercurea-Ciuc nu a avut până acum niciun program de acest gen funcţional. Am vizat în prima etapă o suprafaţă semnificativă agricolă în partea de nord a oraşului, iar în cadrul programului acesta vor fi cadastrate 573 de hectare de pământ agricol. A doua fază a programului începe tot în perioada aceasta şi se va referi la partea de vest a oraşului, unde vor fi cadastrate 203 hectare de teren. Important este că, prin acest program, proprietarii acestor terenuri vor putea utiliza într-o manieră corectă valoarea financiară agricolă şi vor putea folosi în circuitul comercial pământurile. Toate localităţile rurale din zonă deja au avut astfel de programe, dar oraşul Miercurea-Ciuc niciodată, aşa că decizia noastră de anul trecut, din primăvară, a fost una foarte clară. Trebuie să includem o cât mai mare parte a terenurilor agricole în astfel de programe”, a afirmat primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Korodi Attila.

Acesta a precizat că a început perioada de consultare publică în ceea ce priveşte rezultatul măsurătorilor topografice, cadastrale, care va avea o durată de două luni, iar după aceasta şi dacă vor fi necesare corecţii, se vor emite în primăvara anului viitor documentele cadastrale finale, fiind vorba despre 921 de imobile incluse în programul actual.

„Oamenii vor putea veni la primărie, de ieri sunt afişate la intrarea principală toate hărţile şi datele aferente hărţilor. Persoanele interesate vor putea să identifice locaţiile finale ale terenurilor, iar până în 22 septembrie vor putea depune observaţii care să fie analizate de echipa de topografi”, a mai spus primarul municipiului Miercurea-Ciuc. (E. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.