Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Program normal de vizite la Spitalul Județean de Urgență | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Sănătate » Program normal de vizite la Spitalul Județean de Urgență
Program normal de vizite la Spitalul Județean de Urgență

Program normal de vizite la Spitalul Județean de Urgență

Măsura suspendării vizitelor aparținătorilor la pacienții internați în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost ridicată în data de 6 martie, după ce Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică Harghita au confirmat o scădere semnificativă a numărului de viroze și de suspiciuni de gripă. Excepție fac secțiile Boli Infecțioase, Pneumonie – TBC, Medicină Internă și Pediatrie, unde accesul vizitatorilor va fi permis începând din aprilie. 

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Miercurea Ciuc a precizat că vizitele urmează să se desfășoare conform programului binecunoscut: de luni până vineri – în intervalul orar 15:00-17:30, iar la sfârșitul săptămânii (sâmbătă și duminică) între orele 10:00 și 12:00 și după-amiaza, de la ora 15:00 până la ora 17:30.

„Măsura de suspendare a vizitelor pacienților internați pe secțiile Boli Infecțioase, Pneumonie – TBC, Medicină Internă și Pediatrie rămâne în vigoare, acestea urmând să fie permise începând din luna aprilie”, a precizat dr. Konrad Judit, managerul SJU din Miercurea Ciuc.

Medicul specialist epidemiolog Sergiu Sângeorzan, șeful Serviciului de Supraveghere şi Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale (SPIAAM) al SJU, atrage atenția asupra modului de comportare al vizitatorilor atunci când vin în vizită la un pacient internat și asupra obligativității respectării acestor recomandări:

– nu intrați mai mult de 2 vizitatori în același timp, la un pacient;

– nu aduceți copii în vizită la bolnavi, mai ales pe cei foarte mici;

– vorbiți în șoaptă;

– purtați îmbrăcăminte decentă și nu vă așezați pe patul bolnavului, iar dacă se impun măsuri de precauție specifice, precum purtarea echipamentul de protecție adecvat – măști de protecție, halate de unică folosință, etc. – să le respectați<

– întrebați medicul ce poate mânca pacientul internat, pentru a păstra regimul dietetic aplicat pe durata internării;

– respectați somnul și odihna pacientului pe care-l vizitați, cât și pe ale celorlalți pacienți internați;

– nu aduceți și nu administrați bolnavilor medicamente fără știrea medicului curant;

– păstrați curățenia și ordinea;

– aveți obligația de a avea o conduită civilizată față de personalul medico-sanitar.

Sunt măsuri pe deplin justificate, ce țin de siguranța pacienților și a aparținătorilor, deopotrivă și, nu în ultimul rând, de bun-simț.

Directoarea Direcției de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyöngyi, a declarat, miercuri, că numărul infecțiilor acute ale căilor superioare a scăzut de la1.642 săptămâna anterioară, la 1.003, conform ultimei raportări. Potrivit raportării, a scăzut și numărul îmbolnăvirilor de pneumonie, de la 68 la 58 iar cel al cazurilor de gripă, de la șapte confirmate în săptămâna anterioară, la un singur caz.

„Tendința de scădere a numărului de îmbolnăviri la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut, se datorează campaniei de vaccinare, care a început din timp și a cunoscut o mai mare amploare”, a menționat dr. Tar Gyöngyi.   

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.