Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Hăşmaş Winter Trail | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Sport » Hăşmaş Winter Trail
Hăşmaş Winter Trail

Hăşmaş Winter Trail

Iubitorii de munte şi de mişcare sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la o competiţie inedită, desfăşurată în Munţii Hăşmaş – Hăşmaş Winter Trail.

Alături de Vlădeasa Winter Trail, Hăşmaş Winter Trail se înscrie în cadrul competiţiilor de alergare montană de iarnă. Cu ajutorul acestei competiţii se doreşte atragerea atenţiei asupra zonei aflate la poalele Munţilor Hăşmaş, cursa născându-se, precizează organizatorii, „din ideea de a sprijini comunitatea locală, de a ajuta la dezvoltarea zonei şi promovarea potenţialului turistic”.

Hăşmaş Winter Trail va avea startul sâmbătă dimineaţă, la ora 10:00, şi propune o probă de alergare montană cu un traseu similar de tip sky-running, cu o lungime de 18 kilometri, din care o urcare de 9 kilometri şi o diferenţă de nivel de 1.170 metri.

Startul se va da din centrul oraşului, de pe platoul Casei de Cultură şi urmează drumul judeţean 125 ce duce spre Sândominic. La troiţa de la marginea oraşului se traversează podul de pe Olt, traseul continuând pe strada Cerbului, până la ultimul stâlp de electricitate din beton, de unde se intră pe drumul forestier. După o porţiune împădurită, traseul ajunge într-o zonă deschisă, în faţă aflându-se creasta Hăşmaşului Mic, iar în stânga oraşul Bălan. Ajunşi în şa, concurenţii vor părăsi drumul forestier, intrând pe poteca care îi va duce până pe Pârâul Fierarilor. De acolo, până la cabana Piatra Singuratică (1.504m), unde se află primul punct de alimentare, se va urma marcajul cruce albastră. În continuare, concurenţii vor urma marcajul bandă roşie, prin spatele cabanei, cu traversarea curmăturii, după care se va intra pe marcajul punct roşu, până pe Vf. Hăşmaşu Mare (1.792 m), unde se află cel de-al doilea punct de alimentare. De pe vârf, traseul se întoarce, pe la cabana Piatra Singuratică, în Bălan, pe marcajul bandă albastră, sosirea fiind tot în faţa Casei de Cultură.

Până astăzi, pe site-ul evenimentului (http://hasmas.wintertrail.ro) figurau ca înscrise 62 de persoane, la categorii de vârstă de la 16-29 ani, până la peste 50 de ani. Cu toate acestea, este posibil ca sâmbătă dimineaţă, la startul competiţiei să se afle mai puţini concurenţi, deoarece dintre aceştia, 37 încă nu achitaseră taxa de participare.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.