Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean este cercetat pentru fapte de corupţie, amânat | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean este cercetat pentru fapte de corupţie, amânat
Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean este cercetat pentru fapte de corupţie, amânat

Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean este cercetat pentru fapte de corupţie, amânat

Tribunalul Harghita a amânat, ieri, din nou, procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, este cercetat pentru fapte de corupţie alături de alte 12 persoane. Motivul pentru această nouă amânare a fost lipsa de procedură în cazul citării unei firme aflată în faliment.

Apărătorul lui Borboly Csaba, avocatul Sergiu Bogdan, a declarat, la ieşirea din tribunal, că firma respectivă era în faliment, astfel că citarea trebuia făcută la sediul lichidatorului judiciar. „Nu a fost procedură cu o parte responsabilă civilmente. Firma respectivă era în faliment, motiv pentru care citarea trebuia să fie la adresa lichidatorului sau cel care reprezintă firma de lichidare şi într-o astfel de situaţie nu se putea merge la pasul următor, respectiv citirea rechizitorului şi, în sfârşit, să înceapă procesul. E un motiv de amânare formal. (…) Noi am constatat această chestiune, instanţa a verificat, am avut dreptate, motiv pentru care, obiectiv, legea aşa prevede într-o astfel de situaţie”, a spus avocatul preşedintelui CJ.

Un alt motiv de amânare a fost lipsa de la termenul de ieri a unuia dintre inculpaţi, Daniel Cristian Mandache, din Iaşi, care şi-a recunoscut vina. În cazul lui, procurorul DNA a solicitat instanţei să fie adus cu mandat la următorul termen şi să nu mai ţină cont de promisiunea lui Daniel Mandache că se va prezenta singur, cum a făcut la ultimul termen. Avocatul Sergiu Bogdan a precizat că acest lucru l-a cerut încă de la primul termen. „Se pare că, după vreo patru termene de lipsă se va ajunge la ceea ce noi am spus de la început că aşa se va întâmpla, cel puţin cu Mandache. Şi noi ne dorim să fie prezent, pentru a discuta despre această chestiune şi a nu mai tergiversa. Practic vreo trei termene au fost din cauza lui Mandache”, a spus Sergiu Bogdan.

Următorul termen în acest dosar va fi pe 30 iunie.

XXX

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, preşedintele CJ Harghita, care a fost prezent la termenul de ieri, este cercetat în acest dosar pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată (câte 3 acte materiale), instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată (3 acte materiale), două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.