Procesul în care este judecat preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, amânat pentru 23 mai | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 25 mai 2022
Home » Societate » Procesul în care este judecat preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, amânat pentru 23 mai
Procesul în care este judecat preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, amânat pentru 23 mai

Procesul în care este judecat preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, amânat pentru 23 mai

Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este judecat pentru abuz în serviciu a fost din nou amânat, astăzi, după ce mai mulţi apărători au solicitat amânarea cauzei în lipsa titularului completului, judecătorul Florin Potârnichie, care absentează din motive întemeiate în perioada 18 martie-17 mai.

La termenul de astăzi au lipsit nu numai titularul completului de judecată, ci şi avocaţii unora dintre inculpaţi, între care şi apărătorul preşedintelui Borboly Csaba, Sergiu Bogdan, care a depus cerere de amânare, pentru lipsa judecătorului titular.

Conducătorul şedinţei, judecătorul Szots Barna de la Curtea de Apel Târgu Mureş, care îl înlocuieşte temporar pe magistratul Florin Potârnichie, a solicitat poziţiile procesuale ale procurorului din cadrul DNA Târgu Mureş şi avocaţilor prezenţi. Avocaţii au solicitat amânarea cauzei şi acordarea unui nou termen de judecată, în vreme ce procurorul a declarat că lipsa judecătorului titular nu constituie un motiv de amânare, având în vedere că pentru termenul de joi „nu s-a pus în discuţie probatoriul”.

În final, judecătorul Szots Barna a acordat un nou termen în dosar, la data de 23 mai, urmând ca celor absenţi să le fie comunicată decizia magistratului.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este judecat în acest proces pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată (câte 3 acte materiale), instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată (3 acte materiale), două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.

Alături de Borboly Csaba au mai fost trimise în judecată 12 persoane, însă trei dintre ele şi-au recunoscut faptele şi au fost condamnate. (D. Mezey)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.