Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Procentul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă se situează încă sub 30 la sută în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Sănătate » Procentul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă se situează încă sub 30 la sută în Harghita
Procentul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă se situează încă sub 30 la sută în Harghita

Procentul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă se situează încă sub 30 la sută în Harghita

În judeţul Harghita au fost administrate în ultima săptămână 1.463 de doze de ser anti-COVID-19, însă doar 252 de persoane au decis să se vaccineze pentru prima oară, conform unor date făcute publice, ieri, de Instituţia Prefectului. Din datele respective rezultă şi că în perioada 28 ianuarie – 2 februarie au fost administrate şi 312 doze de rapel, iar 899 de persoane au primit doza „booster”.

De la începutul anului trecut, când a început campania de imunizare şi în Harghita, au fost administrate în total 108.513 vaccinuri reprezentând prima doză, precum şi 86.120 doze de rapel. Totodată, 33.184 de persoane au optat şi pentru cea de-a treia doză. În cabinetele medicilor de familie au fost vaccinate cu serul produs de Johnson&Johnson 8.921 de persoane.

În ultima perioadă, în judeţ au fost distribuite 550 de aşa-numite doze pediatrice, fiind vaccinaţi 68 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Procentul persoanelor vaccinate în judeţ cu schema completă era, ieri, de 29,39 la sută. În total, în Harghita au fost raportate doar 54 de reacţii adverse post vaccinale, un singur caz fiind încadrat în categoria celor severe.

Potrivit Instituţiei Prefectului, în ultima săptămână au fost depistate focare de COVID-19 în 6 locaţii din judeţ, respectiv în Spitalul de Psihiatrie din Tulgheş, Secţia 5 cronici, în Penitenciarul Miercurea Ciuc, în Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni” din municipiul reşedinţă de judeţ, în Şcoala Gimnazială „Miron Cristea” şi Liceul Teoretic ,,O.C. Tăslăuanu” din Topliţa şi în Liceul Pedagogic „Benedek Elek” din Odorheiu Secuiesc.

De la debutul anului şcolar s-au infectat cu coronavirus 818 elevi şi 278 de profesori din unităţile de învăţământ harghitene, 458 de copii şi 119 dascăli fiind testaţi pozitiv de la începutul celui de-al doilea semestru în data de 17 ianuarie. (Emil G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.