Procent destul de scăzut al persoanelor vaccinate complet anti-COVID-19 în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 8 decembrie 2022
Home » Sănătate » Procent destul de scăzut al persoanelor vaccinate complet anti-COVID-19 în Harghita
Procent destul de scăzut al persoanelor vaccinate complet anti-COVID-19 în Harghita

Procent destul de scăzut al persoanelor vaccinate complet anti-COVID-19 în Harghita

Procentul locuitorilor judeţului care au decis să se vaccineze împotriva coronavirusului se menţine scăzut în Harghita, în pofida creşterii numărului infectărilor din ultima perioadă şi a avertismentelor specialiştilor privind apariţia unui val cinci al pandemiei care va pune din nou serios la încercare sistemul medical.

Instituţia Prefectului a informat că procentul celor vaccinaţi cu schemă completă în Harghita este de 31,62 la sută, dar au fost luate în calcul şi persoane din alte judeţe şi cetăţeni străini. Procentul persoanelor vaccinate în judeţ şi care au şi domiciliul în Harghita este însă de doar 28,87 la sută.

Începând cu luna ianuarie a anului trecut, când a fost lansată campania de imunizare, în Harghita au fost administrate 107.172 de vaccinuri reprezentând prima doza, iar aproape 85.000 de persoane au primit şi rapelul. Peste 29.000 de persoane au optat şi pentru cea de-a treia doză de ser anti-COVID-19. Totodată, în cabinetele a 46 de medici de familie din judeţ au fost vaccinate 8.575 de persoane cu serul produs de Johnson&Johnson. De menţionat că în luna iulie a anului trecut a fost lansată în judeţ şi o campanie de vaccinare cu echipe mobile, care s-a derulat în toate localităţile harghitene în care nu fuseseră constituite centre fixe, în cadrul acestei acţiuni fiind imunizate 3.421 de persoane.

În perioada 23 decembrie 2021 – 5 ianuarie 2022, în Harghita au primit prima doză de vaccin 617 persoane şi au fost administrate şi 780 de doze de rapel. Peste 1.450 de persoane au ales să se protejeze în aceeaşi perioadă şi cu cea de-a treia doză de vaccin.

Instituţia Prefectului a mai informat că de la începerea anului şcolar 2021-2022, în Harghita au fost testaţi pozitiv 266 de elevi şi 121 de profesori. De la reluarea cursurilor în acest an, în judeţ au fost confirmate infectări în cazul unui profesor şi a şapte elevi, cinci dintre aceştia din urmă ieşind pozitivi în urma utilizării testelor de salivă. Pe parcursul ultimei săptămâni, pe întreg teritoriul judeţului Harghita au fost efectuate 2.685 de teste COVID-19. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.