Probleme cauzate de furtună în mai multe localități ale județului | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 8 iunie 2023
Home » Societate » Probleme cauzate de furtună în mai multe localități ale județului
Probleme cauzate de furtună în mai multe localități ale județului

Probleme cauzate de furtună în mai multe localități ale județului

O furtună puternică înregistrată joi dimineață a cauzat probleme în mai multe localități din Harghita, fiind înregistrate perturbări în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, dar s-a produs și un incendiu provocat de trăsnet. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita a informat că au fost întreruperi în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică în 16 localități din județ, respectiv în Iașu, Ighiu, Daia, Ulieș, Sânsimion, Lăzărești, Iacobeni, Sânmartin, Plăieșii de Sus, Plăieșii de Jos, Tușnad Băi, Cinod, Iacobeni, Cozmeni, Eghersec și Cașinu Nou, unde au fost afectați în total 3.761 de consumatori finali, problemele fiind remediate.

Totodată, în localitatea Livezi-Ciuc a izbucnit un incendiu cauzat de un trăsnet care a afectat o șură. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea-Ciuc au intervenit pentru stingerea incendiului la anexa gospodărească, care s-a manifestat generalizat, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, fără a fi înregistrate victime.

În Harghita au fost emise, joi dimineață, atenționări cu cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase imediate, care au fost valabile în intervalele orare 02:00-03:00, pentru zona de munte de peste 1.800 metri a județului, respectiv între 04:15 și 05:15, pentru localitățile Miercurea-Ciuc, Ciucsângeorgiu, Lueta, Frumoasa, Sânsimion, Plăieșii de Jos, Siculeni, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Tușnad, Sântimbru, Cozmeni, Băile Tușnad, Leliceni și Păuleni-Ciuc. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.