Creştere a numărului de cereri de paşapoarte în Harghita, după izbucnirea războiului din Ucraina | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Creştere a numărului de cereri de paşapoarte în Harghita, după izbucnirea războiului din Ucraina
Creştere a numărului de cereri de paşapoarte în Harghita, după izbucnirea războiului din Ucraina

Creştere a numărului de cereri de paşapoarte în Harghita, după izbucnirea războiului din Ucraina

Numărul cererilor pentru eliberarea de paşapoarte a crescut în Harghita după izbucnirea războiului din Ucraina, iar autorităţile se aşteaptă la un nivel ridicat al solicitărilor de astfel de documente şi în perioada următoare, având în vedere faptul că oamenii vor începe să plece în vacanţe şi concedii în alte ţări. Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a informat că în luna martie au fost depuse 1.983 de cereri de paşapoarte simple, iar luna trecută numărul unor astfel de solicitări s-a ridicat la 2.369. Acesta a precizat că în primele trei săptămâni ale acestei luni au fost depuse deja 1.749 de cereri de paşapoarte.

Adrian Pănescu a declarat presei că se poate constata că numărul solicitărilor de paşapoarte s-a dublat de la o săptămână la alta, după izbucnirea conflictului armat din Ucraina, iar trendul se menţine ridicat, fiind depuse, în medie, câteva sute de cereri pe săptămână. Potrivit afirmaţiilor sale, dacă în săptămâna 28 februarie – 4 martie au fost depuse 335 de cereri, în perioada 7-12 mai numărul acestora s-a ridicat la 638 de cereri.

Reprezentanţii Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Harghita sunt pregătiţi pentru a face faţă unui număr mai mare de cereri şi în perioada următoare, iar dotările sunt în prezent suficiente. Adrian Pănescu a mai informat că cererile pentru eliberarea de paşapoarte pot fi depuse oriunde în ţară, la serviciile publice comunitare, iar în Harghita în jur de jumătate dintre solicitări au fost primite din partea unor persoane cu domiciliul în alte judeţe.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului a menţionat că programul cu publicul al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Harghita este în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, în intervalul 08:30 şi 16:30, iar în zilele de marţi, între orele 08:30 şi 18:30.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.