Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Problema drumurilor şi a lipsei primarului de la şedinţe, lucruri consemnate de consilierii topliţeni | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Problema drumurilor şi a lipsei primarului de la şedinţe, lucruri consemnate de consilierii topliţeni
Problema drumurilor şi a lipsei primarului de la şedinţe, lucruri consemnate de consilierii topliţeni

Problema drumurilor şi a lipsei primarului de la şedinţe, lucruri consemnate de consilierii topliţeni

În ultima şedinţă de Consiliu Local al municipiului Topliţa, care a avut loc săptămâna trecută, la punctul Diverse au fost ridicate de către o parte dintre consilieri, în special, două probleme: cea a drumurilor şi faptul că iniţiatorul proiectelor de hotărâre şi cel care convoacă şedinţele nu este prezent la acestea. Ultimul aspect a fost criticat şi din perspectiva faptului că, în lipsa unor reprezentanţi ai primăriei la şedinţe, consilierii locali nu au cui semnala anumite probleme.

Prima intervenţie de la Diverse i-a aparţinut consilierului Mihai Calinovici, care şi-a exprimat dorinţa ca la şedinţă să fi fost şi dl primar, Dumitru Olariu, sau administratorul public al municipiului, Ciprian Rugină.

„O să fac o sinteză asupra problemelor pe care le-am identificat în ultima vreme şi mai exact starea foarte nasoală a drumurilor – spunea Calinovici. Foarte multe gropi încă neastupate, ceea ce prezintă deja un risc major în siguranţa conducătorilor auto. Poate, dle viceprimar, o să trimiteţi mai departe informaţiile dlui primar, să se apuce de treabă”.

O altă problemă semnalată de consilier a fost cea a scării din faţa Băncii Transilvania, care, preciza acesta, „s-a dizolvat”.

„Încă o chestie care m-a deranjat foarte tare a fost dărâmarea acelui zid cu Visit Topliţa, pentru care m-am zbătut vreo 3 ani de zile să se repare, venind în faţa dvs. (…) S-a găsit soluţia: s-a dărâmat, s-a băgat pichamărul.

Atât voiam să vă aduc la cunoştinţă. Sper să audă şi dl primar, să rezolve problemele”.

Problema drumurilor a fost ridicată şi de către consilierul Sebastian Buzilă. În plus, acesta cataloga lipsa primarului de la şedinţe ca o bătaie de joc.

„Mi se pare că ar fi fost normal să putem pune întrebarea asta (legată de starea drumurilor – n.r.) dlui primar sau cuiva de la investiţii: când? Dar nu avem cui să punem problema.

Din punctul meu de vedere, e bătaie de joc mare primarul să convoace şedinţe – şi nu e prima dată – şi apoi nu vine. Înţeleg, intervine o dată ceva neprevăzut, de două ori. Dar de câte ori? O convoci şi nu vii şi noi vorbim aici între noi. Cui să pun întrebarea asta: când se repară drumurile?

Iniţiatorul hotărârilor nu vine să susţină hotărârile. N-avem cui să punem întrebări”, spunea Sebastian Buzilă.

Aceleaşi nemulţumiri le-a avut şi consilierul Ionel Coman. „Dintre problemele ridicate, se pare că nu există un interes în reparaţii, dar există interes în demolări. Puteau fi făcute aceste demolări cu consultarea consilierilor, începând chiar acum 4 ani, la începerea mandatului. Acum, pe ultima sută (de metri – n.r.) probabil urmează troiţa sau ştiu eu ce alte demolări.

Împreună cu alt coleg am discutat, acum vreo doi ani de zile, problema drumului care duce spre centură, de la spital. Din partea administraţiei ni s-a spus că a doua zi luăm măsuri, discutăm şi rezolvăm problema, care e stringentă”, spunea Ionel Coman, care adăuga că până acum, pe lângă faptul că nu s-a făcut nimic în această privinţă, starea drumului s-a înrăutăţit.

De asemenea, acesta a dorit să sublinieze faptul că una e să mergi cu maşina personală pe străzile din Topliţa şi alta e să conduci maşina instituţiei, să nu-ţi pese că-ţi distrugi maşina.

Întrebat de către consilieri dacă în lipsa edilului poate oferi un răspuns la problemele ridicate, viceprimarul Bodor Attila spunea că, la rândul său, se confruntă cu aceeaşi lipsă de comunicare din partea administraţiei.

„În decursul zilei am văzut că dl Rugină a fost în instituţie. Nu înţeleg lipsa dumnealui de la şedinţă. Ca informare, din partea lor nu este comunicare spre noi.

Întrebarea (legată de drumuri – n.r.) s-a pus săptămâna anterioară de 2-3 ori, au zis că este în lucru. Este un procedeu în lucru şi urmează să repare drumurile. De 2 ani jumătate nu s-a făcut, efectiv, nicio lucrare la stratul de asfalt din oraş.

Asta e situaţia. Dacă ei ne sfidează şi nu se prezintă la şedinţe, atunci de la cine să primim răspuns? Tot acelaşi comportament au faţă de mine, cum au faţă de consiliul local”, spunea viceprimarul municipiului Topliţa.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.