Primarul municipiului Miercurea Ciuc: „Este o secretomanie foarte-foarte mare, ceea ce dăunează şi nu ajută” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Primarul municipiului Miercurea Ciuc: „Este o secretomanie foarte-foarte mare, ceea ce dăunează şi nu ajută”
Primarul municipiului Miercurea Ciuc: „Este o secretomanie foarte-foarte mare, ceea ce dăunează şi nu ajută”

Primarul municipiului Miercurea Ciuc: „Este o secretomanie foarte-foarte mare, ceea ce dăunează şi nu ajută”

  • În oraş sunt două cazuri pozitive cu infectare COVID-19
  • Se doreşte ca jumătate din angajaţii primăriei să intre în concediu

În cadrul conferinţei de presă online care a avut loc ieri, Ráduly Róbert Kálmán, primarul municipiului Miercurea Ciuc, preciza că, din cunoştinţele pe care le are, în oraş sunt două cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Pe lângă cazul medicului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, care a fost făcut public la insistenţele presei, edilul preciza că mai este un caz al unei paciente care a fost la tratament într-o instituţie medicală din alt judeţ şi care a intrat în contact cu persoane care erau pozitive la coronavirus.

Legat de modul în care are loc comunicarea oficială şi de ceea ce se transmite, Ráduly Róbert Kálmán preciza că „singurul remediu cert în ceea ce priveşte această situaţie de pandemie este adevărul şi trebuie să spunem lucrurilor pe nume”.

„Opinia mea – spunea edilul – este şi rămâne că singura modalitate este comunicarea directă, faptică, în timp real, (…) deşi vedem cu toţii că, din păcate, este o secretomanie foarte-foarte mare, ceea ce dăunează şi nu ajută, în mod cert şi indubitabil”.

De altfel, el sublinia faptul că nici autorităţile locale nu primesc suficiente informaţii şi că trebuie să le caute pe alte surse decât cele oficiale. Şi dădea exemplul cazurilor 5 şi 6 de infectare care au fost confirmate în judeţ. Spunea că se ştiau de primele patru cazuri că sunt din Atid, dar despre următoarele două nu s-a mai precizat nimic, nici la nivel judeţean, nici la nivel naţional. Atunci a trebuit să afle informaţii despre cele două cazuri din alte surse. Şi tot „din mai multe surse am putut afla că sunt două cazuri certe la nivel de municipiu” – spunea Ráduly Róbert.

Se doreşte ca jumătate din angajaţii primăriei să intre în concediu

Acesta mai spunea că după ultimele prevederi potrivit cărora angajaţii din instituţiile publice să intre în concediu, la nivelul primăriei se doreşte ca această măsură să fie aplicată în cazul a jumătate din angajaţi.

Dar până atunci, pentru că majoritatea ţării se află în zile libere oficiale, datorate sărbătorilor pascale, vineri şi luni toţi angajaţii primăriei au fost în concediu. De astăzi, o parte dintre aceştia nu s-au mai întors la muncă, aflându-se în continuare în concediu, până la încheierea stării de urgenţă.

„Încercăm ca cel puţin o treime dintre colegi să rămână în concediu începând de marţi, dar eu aş vrea ca această cifră să fie undeva în jurul a 50%, deci în jur de jumătate dintre colegi să rămână în concediu şi săptămâna viitoare, marea majoritate, efectiv până la terminarea acestei situaţii extraordinare”, spunea Ráduly Róbert Kálmán.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.