Prefectul județului Harghita: „Vă asigur, nu avem lucruri de ascuns” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Prefectul județului Harghita: „Vă asigur, nu avem lucruri de ascuns”
Prefectul județului Harghita: „Vă asigur, nu avem lucruri de ascuns”

Prefectul județului Harghita: „Vă asigur, nu avem lucruri de ascuns”

În cadrul unei întâlniri cu presa care a avut loc ieri, Ion Proca, prefectul județului Harghita, a oferit câteva explicații legate de comunicarea pe care o critică atât presa, cât și cetățenii, precum și informații despre situația din județ.

Legat de comunicare, acesta preciza că există un plan stabilit, unul foarte precis, la nivelul ministerului, care impune anumite restricții. Însă garantează că nu sunt lucruri ascunse.

„Vă asigur, nu avem lucruri de ascuns – spunea Ion Proca. Mă bucur că nu avem nici foarte multe lucruri de declarat în privința stării excepționale cauzate de această epidemie la nivelul județului, pentru că știm toți că, din fericire și mulțumită lui Dumnezeu, suntem într-o situație sub control”.

Acesta mai spunea că deși, comparativ cu alte județe, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este mic, acest lucru nu liniștește autoritățile județene pentru că situația se poate schimba de la o zi la alta. „Acesta este și motivul pentru care nu slăbim deloc legăturile între noi, colaborarea, comunicarea între noi. Suntem în priză mereu”, preciza Ion Proca.

„Impresia generală pe care am avut-o după întâlniri este că oamenii stăpânesc situația”

Prefectul județului mai spunea că în ultimele săptămâni a vizitat, cu excepția unității medicale de la Tulgheș, toate spitalele din Harghita.

„Am avut discuții personale cu managerii spitalelor. Vizite mai dese la spitalul județean din Ciuc și la Odorheiu Secuiesc.

Impresia generală pe care am avut-o după întâlniri este că oamenii stăpânesc situația, toți au prezentat planurile de situație de criză, m-au asigurat de buna colaborare cu colectivele lor și, trecând peste aspectele inerente de emoție pe care le resimțit cu toții, nu au fost cazuri în care să fi fost nevoie de vreo discuție separată cu vreunul dintre oamenii din sistemul medical din județ.”, preciza Ion Proca.

Acesta remarca și faptul că „oamenii sunt bucuroși și pentru că, încet-încet, au început să aibă și echipamentele de protecție și materialele necesare funcționării corecte a unităților medicale”.

De asemenea, în cursul zilei de miercuri, între spitalele din Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc a fost stabilită o colaborare care are în vederea asigurarea transferului de personal de specialitate care să activeze în secțiile în care, eventual, ar fi nevoie.

Lipsa echipamentelor la spitalul din Toplița, doar la nivel de zvonuri

Prefectul județului a precizat că împreună cu primarul municipiului Toplița a vizitat și spitalul din orașul de pe Mureșul Superior pentru a vedea, la fața locului, dacă ceea ce se spunea despre lipsa echipamentelor de acolo era doar la nivel de zvonuri sau o realitate.

„Din fericire – spunea acesta – am descoperit că lucrurile stau exact așa cum ne raportase doamna manager de la spital, adică oamenii sunt pregătiți și m-am bucurat foarte mult să văd că alta era atmosfera în interior, decât ceea ce auzisem cu puțin timp înainte”.

Mulțumiri oamenilor din sistem

În finalul discuțiilor, prefectul județului a ținut să aducă mulțumiri speciale tuturor oamenilor care lucrează în sistemul medical, spunând, totodată, că „îi încurajăm mereu, pentru că e nevoie mare de curaj, e nevoie de siguranță în activitățile lor și e nevoie de sprijin. Sprijin, inclusiv financiar, pentru dotări am primit din multe părți, începând cu reprezentanții marilor producători de apă din județ, cu persoane fizice, întreprinzători; biserica e iarăși un participant de suflet în sprijinire”.

LIVIU CÂMPEAN

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.