Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Primarul Korodi Attila: „Voi începe prin a deschide uşile Primăriei pentru comunitate” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Primarul Korodi Attila: „Voi începe prin a deschide uşile Primăriei pentru comunitate”
Primarul Korodi Attila: „Voi începe prin a deschide uşile Primăriei pentru comunitate”

Primarul Korodi Attila: „Voi începe prin a deschide uşile Primăriei pentru comunitate”

  • Referitor la doliul arborat pe clădirea municipalităţii, actualul edil a precizat: „Nu ascund că am discutat această problemă. O să vedeţi şi rezultatele”

Korodi Attila a fost învestit oficial în funcţia de primar al municipiului reşedinţă al judeţului Harghita, înlocuindu-l pe fostul edil Ráduly Róbert Kálmán, care a condus timp de 16 ani destinul comunităţii.

„Ziua depunerii jurământului este o zi a responsabilităţii, dar pentru mine nu înseamnă doar o responsabilitate individuală; în toată cariera mea am lucrat în echipă. Pentru mine, consiliul local, colegii din cadrul Primăriei, cât şi cetăţenii reprezintă echipa cu care vreau să lucrez. Următorii zece ani de zile înseamnă provocări noi, înseamnă un deceniu pe care îl începem acum şi calendaristic, şi atunci trebuie să fim pregătiţi cu o Primărie deschisă, cu o autoritate locală deschisă, să reuşim să luăm deciziile cele mai bune, pentru că atunci sunt convins că deciziile noastre vor servi comunitatea”, a declarat edilul.

Potrivit convingerilor sale, locuitorii urbei, indiferent de etnie, de vârstă, de confesiune religioasă, de interese, constituie „fundamentul” activităţi noii echipe care va conduce oraşul în următorii ani.

„Suntem mai multe forţe politice, şi comunitatea românească este prezentă în consiliul local, prin Partidul Liberal. Pentru noi, cei din UDMR, toţi cei care sunt alături de noi în decizii, în pregătirea deciziilor, sunt partenerii noştri. Pentru noi, comunităţile maghiară, română şi alte comunităţi sunt un fundament al activităţii noastre”, a arătat şeful administraţiei publice locale.

Primarul Korodi Attila a remarcat că municipiul reşedinţă trebuie să rămână un bastion al comunităţii maghiare din regiune.

„Şi la ora actuală oraşul Miercurea Ciuc este un bastion al comunităţii maghiare din Transilvania şi trebuie să rămână. Şi trebuie să fim o comunitate viabilă, pentru că asta aduce şi o valoare adăugată în sine, nu numai ceea ce facem în oraş, ci şi pentru toată comunitatea din Transilvania, care este una specifică”, a afirmat edilul.

Fostul primar al municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a predat ştafeta, înmânându-i cheia oraşului şi felicitându-l „pentru alegerea făcută”. „Îţi doresc să găseşti armonia între oraş şi echipa pe care o conduci”, i-a urat fostul edil.

În cadrul aceluiaşi eveniment festiv a fost validat şi noul consiliu local, format din 19 persoane: cincisprezece consilieri UDMR, trei din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi unul din partea Partidului Naţional Liberal. La şedinţa de constituire au participat 18 consilieri locali, unul dintre cei 19 aleşi, confirmat cu noul coronavirus, urmând să depună jurământul în cadrul primei şedinţe a forului decizional local.

Festivităţile s-au desfăşurat în prezenţa secretarului general al Primăriei Miercurea Ciuc, Wohlfart Rudolf şi a autorităţilor judeţene. Prefectul judeţului Harghita, Ion Proca, i-a mulţumit fostului primar şi echipei sale pentru activitatea desfăşurată şi pentru eforturile depuse în scopul dezvoltării oraşului, iar noii echipe aflată la conducerea Municipalităţii să fie „printre oamenii buni, care lucrează pentru binele” comunităţii.

„Oraşul aşteaptă mult de la voi, se aşteaptă mult şi pentru că ştacheta deja e sus şi se aşteaptă mult pentru că oamenii, în general, aşteaptă în noutate să vadă ceea ce e folositor şi bun pentru viaţa lor. Până la urmă, ce facem altceva, decât să-i mulţumim pe oamenii pe care-i reprezentăm? Sigur că vremurile de acum nu ne sunt foarte propice, dar autoritatea care nu are credibilitate în momente de criză, nici nu are cum să aibă eficienţă în combaterea ei. O poate face în parteneriat cu societatea, o poate face şi spiritul de echipă invocat de actualul primar al municipiului nostru, poate să dea o garanţie şi o linişte de care oamenii au nevoie. Oamenii sunt de multe feluri, dar să ştiţi că, oricum ar fi ei, cei buni tot răzbesc. Eu vă doresc să fiţi printre oamenii buni, care lucrează pentru binele municipiului Miercurea Ciuc”, a afirmat prefectul Ion Proca.

Felicitări şi succes i-au fost adresate noii echipe de la Primăria Miercurea Ciuc şi de către preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba. „L-am cunoscut pe Korodi Attila în liceu, la începutul anilor ’90; la conducerea unei organizaţii de tineret. În timp ce depunea jurământul, mi-am amintit ce drum a parcurs până să ajungă aici – parlamentar, ministru. Aş dori să-i urez mult succes şi ca primar, precum şi echipei lui, toţi au aşteptări de la voi şi nu numai locuitorii oraşului, ci întreaga zonă a Ciucului. Şi aş mai dori să colaborăm, să lucrăm împreună sub semnul solidarităţii, lucru care a lipsit până acum”, a spus şeful administraţiei publice judeţene.

Discursul de încheiere a şedinţei festive de învestire a primarului ales în 27 septembrie şi de constituire a noului consiliu local i-a revenit celui care a condus-o, decanului de vârstă al consilierilor, Kálmán Dénes, potrivit căruia reprezentarea intereselor tuturor locuitorilor şi promovarea drepturilor lor fundamentale sunt obiectivele către care trebuie să tindă actuala conducere a oraşului.

„Scopul nostru nu poate să fie altul decât să reprezentăm cu cinste interesele tuturor cetăţenilor oraşului, indiferent de naţionalitate, indiferent de culoarea politică, indiferent de convingerile religioase şi indiferent dacă au votat pentru unul sau altul dintre partide. Cu experienţa mea spun, dar au spus şi alţii, că vom reuşi numai împreună, vom reuşi numai dacă vom promova drepturile fundamentale ale cetăţenilor: dreptul la viaţă, dreptul la libertate, dreptul la fericire. În fond, scopul final ar fi ca toată lumea să fie fericită; ce alt sens poate să aibă viaţa, decât realizarea fericirii?”, a conchis consilierul local Kálmán Dénes.

***

La finalul evenimentului, reprezentanţilor presei, care au urmărit desfăşurarea acestuia prin intermediul unei transmisii live, dintr-o altă sală a Primăriei, li s-a acordat posibilitatea de a realiza scurte interviuri.

Întrebat cum comentează una dintre afirmaţiile fostului primar Ráduly Róbert Kálmán, care a declarat, luni, într-o conferinţă de presă: „Lăsăm oraşul într-o stare bună, care poate fi decât alterată, stricată. Deci lăsăm oraşul într-o proiecţie de dezvoltare care nu poate fi decât stricată”, primarul nou-învestit, Korodi Attila, a declarat: „Locuitorii au decis, cred că acesta este răspunsul cel mai important. Sigur că ne bazăm pe o activitate solidă, pe care dl Ráduly şi echipa sa au desfăşurat-o în ultimii 16 ani, dar cum eu cred că nici o persoană singură nu poate să fie un geniu, nu conlucrează cu comunitatea. Eu cred că însăşi comunitatea are nevoie de schimbarea pe care o reprezentăm noi acum”.

Referitor la doliul arborat pe clădirea municipalităţii, actualul edil a precizat: „Nu ascund că am discutat această problemă. O să vedeţi şi rezultatele”.

Deputatul UDMR Korodi Attila a informat, luni, Biroul permanent că demisionează din Parlamentul României, după ce a fost ales primar al municipiului Miercurea Ciuc. Mandatul său urmează să fie vacantat în plen.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.