Primarul Ciucului, obligat de instanţă să schimbe toate plăcuţele cu denumirile străzilor din municipiul reşedinţă de judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Primarul Ciucului, obligat de instanţă să schimbe toate plăcuţele cu denumirile străzilor din municipiul reşedinţă de judeţ
Primarul Ciucului, obligat de instanţă să schimbe toate plăcuţele cu denumirile străzilor din municipiul reşedinţă de judeţ

Primarul Ciucului, obligat de instanţă să schimbe toate plăcuţele cu denumirile străzilor din municipiul reşedinţă de judeţ

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, obligându-l pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului.

În prezent, toate plăcuţele cu denumiri de străzi din municipiul Miercurea Ciuc sunt inscripţionate nelegal, cu încălcarea limbii oficiale de stat. Astfel, plăcuţele sunt inscripţionate mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară, şi abia mai apoi în limba oficială de stat.

Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) i-a solicitat primarului UDMR din Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert, să înlocuiască aceste plăcuţe inscripţionate nelegal, însă edilul a refuzat să respecte legea. ADEC l-a acţionat din nou în judecată pe edilul UDMR şi a câştigat” – scrie Dan Tanasă pe blogul său.

Sentinţa Tribunalului Bucureşti pe scurt: „Respinge ca neîntemeiate excepţia nulităţii acţiunii, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei, precum şi excepţia lipsei de interes a reclamantei invocate de către pârât prin întâmpinare. Admite acţiunea. Obligă pârâtul să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripţionate, în prezent, mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară, cu alte plăcuţe, în care denumirea străzii în limba oficială de stat să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”.

Ráduly a mai fost obligat în 2016 – şi apoi la recurs, în 2017 – să înlocuiască toate indicatoarele rutiere din Miercurea Ciuc care erau inscripţionate nelegal, mai întâi în limba maghiară.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Daca v-ati ocupa timpul liber cu activitati cu si pt copii defavorizati (de exemplu) in loc sa va bateti capul cu asa ceva, ati face un folos societatii. Trist…foarte trist!!!

  2. @ana maria
    Ce e rau in asta? Sa lasam pe secui sa faca ce vor? Cred ca locul tau e la cratitza. Ce ai facut tu “util” pt societate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.