Primăria Topliţa continuă reabilitarea termică a blocurilor din fonduri proprii | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Societate » Primăria Topliţa continuă reabilitarea termică a blocurilor din fonduri proprii
Primăria Topliţa continuă reabilitarea termică a blocurilor din fonduri proprii
dav

Primăria Topliţa continuă reabilitarea termică a blocurilor din fonduri proprii

Se dă în folosinţă un bloc social de garsoniere şi demarează lucrările pentru unul ANL

Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon, a afirmat că în acest an reabilitarea termică a blocurilor se va face din bugetul local, după ce nu s-a reuşit accesarea finanţării necesare la nivelul ADR Centru.

„Din păcate – preciza edilul municipiului – anul trecut am depus două cereri de finanţare şi au fost respinse ambele. Pot să vă spun că la nivelul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru s-a semnat un contract care reprezintă 0,04% din suma alocată pe ADR pentru anvelopări, pentru că, din cele spuse de ei, birocraţia a fost mărită de cinci ori faţă de modul în care se procesau astfel de cereri depuse în sesiunea de finanţare 2007-2014”.

Astfel, municipalitatea va continua programul de reabilitare din fonduri proprii pentru 4-5 blocuri, urmând ca atunci când se va relua sesiunea de finanţare să se redepună cererile.

Centrală termică transformată în bloc

În perioada imediat următoare, în Topliţa se va da în folosinţă un bloc social cu 16 garsoniere, care face parte dintr-un program cu caracter permanent de locuinţe sociale derulat de către primărie.

Stelu Platon spunea că acest bloc este, practic, transformarea unei foste centrale termice ce funcţiona pe combustibil lichid şi care a fost abandonată cu ani în urmă. „Trebuie să vă spun – clădirea era mai nouă şi mai solidă – că a ieşit o lucrare extraordinară, am fost impresionat de calitatea şi de spaţiile care au rezultat”, afirmă edilul oraşului.

Totodată, în această lună urmează să fie predat amplasamentul pentru construirea unui bloc ANL.

LIVIU C.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.