Primăria municipiului Miercurea-Ciuc anunţă investiţii în ceea ce priveşte creşterea siguranţei publice | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate » Primăria municipiului Miercurea-Ciuc anunţă investiţii în ceea ce priveşte creşterea siguranţei publice
Primăria municipiului Miercurea-Ciuc anunţă investiţii în ceea ce priveşte creşterea siguranţei publice

Primăria municipiului Miercurea-Ciuc anunţă investiţii în ceea ce priveşte creşterea siguranţei publice

  • Pentru aceasta este nevoie şi de lărgirea efectivului Poliţiei Locale

În contextul partidei de fotbal dintre Miercurea-Ciuc şi Dinamo, care s-a disputat luni seara, primarul municipiului a vorbit şi despre câteva investiţii care se vor face şi care au ca scop creşterea siguranţei publice.

Astfel, printr-un proiect finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, se vor monta 193 de camere în 130 de locuri din oraş, care vin în completarea altor 100 deja existente.

Korodi Attila, primarul municipiului, a precizat că va continua procesul început de mai mult timp şi care are în vedere extinderea şi reabilitarea iluminatului public. În luna iulie se va implementa un proiect în cadrul căruia vor fi montaţi stâlpi de iluminat public, una dintre zone fiind şi cea a patinoarului artificial. De asemenea, preciza edilul, după ce se vor obţine toate aprobările, se va trece la implementarea unui alt proiect, derulat cu Administraţia Fondului de Mediu, ocazie cu care 2.456 de corpuri de iluminat public vor fi schimbate în tehnologii noi, energo eficiente şi cu capacitatea de a oferi o luminozitate mult mai bună în timpul serii şi nopţilor.

„Asta înseamnă că două treimi din actualul sistem de iluminat public va fi schimbat totalmente şi asta va aduce încă un beneficiu major pentru siguranţa publică”, arăta primarul.

Acesta mai preciza că pentru creşterea climatului de siguranţă publică este nevoie şi de mai mulţi poliţişti locali, iar pentru asta este nevoie ca Poliţia Locală să iasă de sub incidenţa privind interdicţia angajărilor. Korodi Attila arăta că, în momentul de faţă, la Poliţia Locală Miercurea-Ciuc sunt doar 5 oameni pe teren. „Avem nevoie de oameni, noi am calibrat pe 36 de posturi, am fi dorit să le angajăm treptat anual, numai cât este nevoie şi să fie o creştere organică, nu o creştere heirupistă în care aduci în corpul Poliţiei Locale şi oamenii care nu trebuie să fie acolo. Dar aceste interdicţii care sunt cvasi permanente ne blochează în această lărgire – spunea Korodi Attila.

Am făcut o restructurare în primăvară, am creionat câteva posturi unice şi aşa probabil că vom putea ajunge la zece poliţişti locali care să lucreze la sfârşitul anului în Poliţia Locală. Dar este nevoie de mai mult.

(…) Sunt nişte responsabilităţi pe care Poliţia Locală poate să le facă cu celeritate şi cu o mobilitate mult mai bună (…). Dar avem nevoie ca să putem să lărgim efectivul Poliţiei Locale, realmente să întărim acest serviciu, care este de a garanta siguranţa publică în oraş”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.