Prima temperatură negativă din țară în actualul sezon, de minus 0,5 grade Celsius, consemnată la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Prima temperatură negativă din țară în actualul sezon, de minus 0,5 grade Celsius, consemnată la Miercurea Ciuc
Prima temperatură negativă din țară în actualul sezon, de minus 0,5 grade Celsius, consemnată la Miercurea Ciuc

Prima temperatură negativă din țară în actualul sezon, de minus 0,5 grade Celsius, consemnată la Miercurea Ciuc

A fost cea mai rece dimineață, cu minus 0,5 grade Celsius la Miercurea Ciuc, minima zilei în țară în zonele locuite în actualul sezon. Potrivit meteorologului Nagy István de la Stația Miercurea Ciuc, minima de minus 0,5 grade Celsius a fost înregistrată la ora 7:20.

„Este cea mai scăzută temperatură din țară în această lună, dar nu este cea mai scăzută valoare termică înregistrată la această dată de-a lungul timpului. Scăderea de temperatură se datorează unui regim anticiclonic pe radiație nocturnă”, a precizat meteorologul Ovidiu Câmpean de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud – Sibiu.

Alte valorile termice minime consemnate vineri dimineață în localitățile din județ au fost de: 2,2 grade Celsius la Joseni, 3,2 grade la Toplița, 7,4 grade la Stația meteo Bucin și 7,6 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

„În zilele ce urmează, vremea rămâne relativ caldă ziua, iar minimele nu preconizăm să scadă sub valoarea termică înregistrată astăzi la Miercurea Ciuc. Mai urmează patru zile călduțe, după care ne așteptăm la răcirea vremii, pe fondul unei mase de aer rece care va coborî din nordul continentului”, a declarat meteorologul Ovidiu Câmpean.

Temperatura minimă a lunii septembrie în Miercurea Ciuc a fost de minus 10 grade Celsius și a fost măsurată în anul 1977, iar valoarea termică maximă absolută, de 33,8 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1952.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.