Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Prima ediţie topliţeană a concursului de atelaje canine | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Timp Liber » Prima ediţie topliţeană a concursului de atelaje canine
Prima ediţie topliţeană a concursului de atelaje canine

Prima ediţie topliţeană a concursului de atelaje canine

Sâmbătă şi duminică (8-9 mai), pe platoul din Bánffy către Pârtia Topliţa, a avut loc prima ediţie topliţeană a concursului de atelaje canine, eveniment organizat de sportivul Gabi Marc, cu sprijinul Primăriei municipale, a Asociaţiei sportive Molnár şi a Pensiunii La Gagea.

Probele de concurs au inclus atelaje – toate categoriile, bikejoring şi canicross. S-au înscris în concurs circa 60 de sportivi din toată ţara, fiind prezente echipaje din Cluj-Napoca, Bucureşti, Bistriţa Năsăud, Alba, Borsec, Bălan, Zlatna, Târgu-Mureş, Ciucani şi Topliţa. Toţi participanţii la probele de atelaje sunt sportivi cu experienţă naţională şi internaţională. Printre aceştia s-au numărat Bogdan Berende, de 4 ori campion european şi Kiss Attila, campion mondial la atelaj cu 10 câini. La eveniment au fost prezenţi şi o parte dintre participanţii la conferinţa „Topliţa Ecoturistică”.

„Demult intenţionam să fac un concurs la Topliţa, dar neavând sprijin, am tot amânat, iar hotărârea am luat-o după concursul din Borsec. Cu implicarea Primăriei Topliţa am realizat acest prim-concurs, de care sportivii participanţi au fost foarte mulţumiţi, încurajându-mă să merg mai departe. Această primă ediţie a fost peste aşteptările mele, cu participarea unui număr mare de sportivi. Am avut şi mici evenimente în prima manşă de sâmbătă, am întâmpinat şi unele probleme la marcarea terenului de concurs, câinii fiind parţial dezorientaţi, însă totul s-a remediat până la a doua manşă, care s-a desfăşurat în condiţii şi mai bune. Au fost premiaţi toţi sportivii, precum şi cei implicaţi în organizare. Voi organiza şi o ediţie de iarnă”, a dorit să sublinieze organizatorul principal Gabi Marc, membru al Asociaţiei sportive Molnár din Borsec.

Gabi Marc, crescător de câini husky, organizator şi participant la competiţiile din Borsec, a mai mărturisit că îşi doreşte înfiinţarea unui club sportiv propriu în Topliţa.

C.M.OLTEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.