Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Prezentare de interes general, organizată de Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sănătate » Prezentare de interes general, organizată de Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului
Prezentare de interes general, organizată de Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului

Prezentare de interes general, organizată de Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului

  • Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc marchează această zi printr-un eveniment online joi, 4 februarie, la care sunt invitate să participle, alături de medici și specialiști, cât mai multe persoane interesate

„Prevenția este unul dintre pilonii de bază ai sistemului sanitar și ai sănătății noastre și în spitalul județean punem accent pe acest aspect. Cu ocazia zilelor mondiale organizăm prezentări, discuții. Este mare interesul manifestat față de aceste evenimente; anul trecut, în februarie, au participat mai mult de o sută de persoane la prezentările medicilor noștri. În acest an ne mutăm cu acest eveniment online și sunt sigură că informațiile utile prezentate de medicul de specialitate vor ajunge în acest fel la multe persoane”, a declarat dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Prezentarea cu titlul „Focus pe prevenție” va începe joi, 4 februarie 2021, la ora 12:00 și va putea fi urmărită pe pagina Facebook a spitalului (Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház/Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc).

În cadrul acesteia, dr. Péter Attila, medic specialist oncolog, va prezenta cele mai frecvente tipuri de cancer și va vorbi despre posibilitățile de prevenire.

Evenimentul poate fi urmărit accesând linkul: facebook.com/events/792551811334190

***

Lansată în urmă cu 21 de ani, Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului (4 februarie) este o inițiativă globală pentru sensibilizarea și intensificarea acțiunilor.

În Uniunea Europeană (UE), la fiecare nouă secunde o persoană este diagnosticată cu cancer. Până în anul 2035, numărul de astfel de cazuri s-ar putea dubla, susțin specialiștii, și 40% din populație se va confrunta, la un moment dat în viață, cu această boală.

Începând din 2007, Uniunea Europeană a investit peste trei miliarde de euro în diverse activități, precum proiecte de cercetare, studii clinice și programe de formare în domeniu. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.