Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, efectuează, astăzi, o vizită în Statele Unite, având programată o întâlnire de o oră şi jumătate cu omologul său american, Donald Trump, la Casa Washington | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » (Inter)Național » Preşedintele României, Klaus Iohannis, efectuează, astăzi, o vizită în Statele Unite, având programată o întâlnire de o oră şi jumătate cu omologul său american, Donald Trump, la Casa Washington
Preşedintele României, Klaus Iohannis, efectuează, astăzi, o vizită în Statele Unite, având programată o întâlnire de o oră şi jumătate cu omologul său american, Donald Trump, la Casa Washington

Preşedintele României, Klaus Iohannis, efectuează, astăzi, o vizită în Statele Unite, având programată o întâlnire de o oră şi jumătate cu omologul său american, Donald Trump, la Casa Washington

Sosirea preşedintelui Iohannis la Casa Albă este programată pentru ora 14:00, ora locală (21:00, ora României), la intrarea South Portico. Preşedintele României urmează să fie întâmpinat de către preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Preşedintele român va semna în Cartea de Onoare şi va avea loc prezentarea delegaţiilor în sala Diplomatic Reception de la Casa Albă.

De la ora 14:10 (21:10, ora României), sunt programate convorbiri tête-à-tête între cei doi lideri, în Biroul Oval, urmate de convorbiri oficiale cu participarea membrilor delegaţiilor oficiale, la Cabinet Room.

La ora 15:30 (22:30, ora României) vizita este programată să se încheie, cei doi lideri luându-şi rămas bun.

Cel puţin în forma iniţială, programul nu prevede vreo conferinţă de presă sau o declaraţie a celor doi lideri.

 Mizele întâlnirii Iohannis-Trump de la Casa Albă

Energia, securitatea şi parteneriatul strategic între România şi SUA sunt principalele puncte pe care le va discuta Klaus Iohannis cu omologul american, Donald Trump, în timpul vizitei pe care o face astăzi preşedintele român la Washington.

Casa Albă a comunicat oficial că „cei doi lideri vor discuta despre cele mai bune modalităţi de a răspunde numeroaselor provocări de securitate comune cu care se confruntă Statele Unite şi România şi modalităţile de a promova un comerţ echitabil şi reciproc şi parteneriate energetice”.

Vizita are loc cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului şi a 15 ani de la aderarea României la NATO, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

„Preşedintele (Donald Trump) aşteaptă cu nerăbdare să celebreze aceste aniversări importante împreună cu preşedintele Iohannis”, se mai arată în comunicatul amintit.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.