Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Preşedintele PNL Harghita: „E un insucces faptul că am pierdut Primăria Topliţa” | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Politic » Preşedintele PNL Harghita: „E un insucces faptul că am pierdut Primăria Topliţa”
Preşedintele PNL Harghita: „E un insucces faptul că am pierdut Primăria Topliţa”

Preşedintele PNL Harghita: „E un insucces faptul că am pierdut Primăria Topliţa”

Vorbind despre concluziile după alegerile locale, Sebastian Buzilă, preşedintele PNL Harghita,spunea ieri că, la nivel judeţean, s-a înregistrat o creştere a numărului de aleşi locali şi s-a reuşit menţinerea numărului consilierilor judeţeni. Remarca şi faptul că PNL a reuşit să câştige Primăria Bilbor, unde formaţiunea politică va avea şi majoritatea în consiliul local.

În schimb, afirma că „pentru PNL e un insucces faptul că a pierdut Primăria Topliţa”, dar a scos în evidenţă şi reducerea numărului consilierilor locali de la 9 la 6.

„După 3 mandate ale primarului liberal Stelu Platon – spunea preşedintele PNL Harghita – oamenii au dorit o schimbare şi opţiunea lor s-a îndreptat spre Dumitru Olariu. Sperăm că proiectele începute în mandatele lui Platon continua”.

Întrebat cum vede negocierea pentru realizarea majorităţii în Consiliul Local Topliţa, Sebastian Buzilă spunea că vor avea loc întâlniri cu toate celelalte formaţiuni politice pentru a se găsi, împreună, cea mai bună soluţie pentru oraş. De asemenea, acesta a precizat că, indiferent de rezultatul negocierilor, PNL va susţine orice proiect bun pentru Topliţa, indiferent de cine va fi propus. „La Topliţa nu au fost cazuri că s-au pus beţe în roate pentru că un proiect a venit din partea altui partid. Noi o să mergem pe aceeaşi linie, dacă e un proiect benefic pentru Topliţa, o să-l susţinem cu tot ce putem”, a afirmat Sebastian Buzilă.

La Miercurea Ciuc, doar PNL va avea un consilier local

Dintre partidele româneşti, în componenţa Consiliului Local Miercurea Ciuc doar PNL a reuşit să obţină un loc, asta după ce în mandatul care se va încheia în curând românii din oraş au avut 3 reprezentanţi. Vorbind despre acest rezultat, Sebastian Buzilă spunea că încă nu a făcut o analiză, dar crede că şi apariţia altor partide, în speţă a Alianţei USR Plus, a dus la o redistribuire a voturilor românilor.

Întrebat dacă nu are ceva de reproşat faţă de modul de derulare a campaniei din Miercurea Ciuc, unde a fost lume care a remarcat faptul că nu s-a văzut din partea nici unui partid românesc să prezinte un proiect, o idee măcar, totul rezumându-se la câteva afişe şi ceva mesaje, dar pe Facebook, şi dacă nu a fost şi acesta un motiv al insuccesului din cadrul consiliului local, preşedintele PNL Harghita a spus:

„Poate e vina noastră că n-am reuşit să comunicăm destul de bine. Marius Ţepeluş, la Ciuc, are un proiect şi l-a făcut public şi pe Facebook, şi prin filmuleţe; are şi proiecte punctuale pe care şi le-a propus să le realizeze. S-ar putea ca mesajele să nu fi ajuns la toată lumea care trebuia.

Poate nu am reuşit destul de bine să comunicăm proiectele respective”.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.