Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a coordonat cu succes cel mai consistent demers comun al Opoziţiei din ultimii ani de zile – moţiunea de cenzură – într-una dintre cele mai complicate conjuncturi politice | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Politic » Președintele PNL, Ludovic Orban, a coordonat cu succes cel mai consistent demers comun al Opoziţiei din ultimii ani de zile – moţiunea de cenzură – într-una dintre cele mai complicate conjuncturi politice
Președintele PNL, Ludovic Orban, a coordonat cu succes cel mai consistent demers comun al Opoziţiei din ultimii ani de zile – moţiunea de cenzură – într-una dintre cele mai complicate conjuncturi politice

Președintele PNL, Ludovic Orban, a coordonat cu succes cel mai consistent demers comun al Opoziţiei din ultimii ani de zile – moţiunea de cenzură – într-una dintre cele mai complicate conjuncturi politice

Moţiunea de cenzură, susţinută de 237 de parlamentari din 6 formaţiuni politice diferite, inclusiv de parlamentari individuali din PSD, este rezultatul unei serioase mobilizări din partea PNL. Echipa de negociere condusă de Ludovic Orban a beneficiat de sprijinul liderilor grupurilor PNL și implicarea parlamentarilor PNL, care au făcut toate eforturile pentru a câștiga orice vot posibil în favoarea moţiunii.

PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul moţiunii. Parlamentarul care nu votează moţiunea de cenzură, indiferent din ce partid face parte, săvârșește un act grav de sfidare a voinţei cetăţenilor.

Actuala guvernare este una complet eșuată, blocată. În acest moment PSD este incapabil să asigure un act de guvernare, fiind motivul pentru care Dăncilă a refuzat să se prezinte în Parlament cu remanierea, în ciuda obligaţiei constituţionale.

Tertipurile la care a recurs PSD arată o profundă disperare. Sunt ultimele zile de guvernare PSD.

Iniţial, au făcut presiuni asupra semnatarilor moţiunii ca să îi convingă să nu o mai susţină, au vrut sa convoace plenul pentru citirea moţiunii la 7 seara („noaptea ca hoţii”). Au vrut să programeze votul pe moţiune pentru sâmbătă. În cutumele activităţii parlamentare, nicio moţiune de cenzură nu s-a dezbătut și votat într-o zi nelucrătoare. Sunt ultimele zbateri ale acestei guvernări catastrofale a PSD.

Sfârșitul guvernării PSD este un fapt confirmat prin semnăturile de pe moţiune. Acest lucru se va materializa la votul din plenul Parlamentului.

PSD nu mai are legitimitate și nici majoritate. Este o guvernare împotriva voinţei poporului. PSD vrea să rămână cu forţa la putere, nu vrea să se desprindă de robinetul de resurse. Abordarea pe care au avut-o în Parlament faţă de această moţiune se înscrie perfect în stilul lui Liviu Dragnea: abuz după abuz, jocuri de culise, tranzacţii, încălcarea oricăror norme, șicane, orice pentru a rămâne lipiţi de scaune.

Președintele PNL Ludovic Orban:

„A fost reuniunea liderilor grupurilor parlamentare în comitetul liderilor, care au adoptat în unanimitate un program pe care noi l-am acceptat și anume acela ca moţiunea să fie citită miercuri, iar dezbaterea și votul moţiunii să fie într-o zi normală, ziua de joi. Așteptăm consfinţirea acestei decizii de la nivelul comitetului liderilor în Birourile permanente reunite, dar lucrul cel mai important care s-a demonstrat astăzi, este faptul că opoziţia are majoritate în Parlament.

S-a demonstrat clar că Guvernul Dăncilă este în minoritate în Parlament. De asemenea, s-a dovedit că, în ciuda tuturor tertipurilor mizerabile puse la cale de creierele încinse din jurul lui Vasilica Viorica Dăncilă, care toate sunt produsele lui Liviu Dragnea și ale tipului infracţional de a face politică împotriva legii, împotriva bunului simţ, toate tertipurile au fost zadarnice și până la urmă PSD ar trebui să accepte faptul că opoziţia are majoritate în Parlament”. (P)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.