Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a prezentat o parte din activitatea sa din cadrul Comitetului Regiunilor | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a prezentat o parte din activitatea sa din cadrul Comitetului Regiunilor
Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a prezentat o parte din activitatea sa din cadrul Comitetului Regiunilor

Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a prezentat o parte din activitatea sa din cadrul Comitetului Regiunilor

Săptămâna trecută au fost votate în plen o serie de amendamente la Cooperarea europeană în domeniul tineretului, unele dintre ele venind dinspre partea românească

 

În cadrul unei întâlniri cu presa, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, care este şi raportor la Comitetul Regiunilor, a vorbit despre adoptarea unor amendamente privind „Cooperarea europeană în domeniul tineretului (2010-2018)” valabile pentru ultimii 3 ani, la dezbatere participând şi consilierul acestuia, expertul Csak László.

Amendamentele, spunea Csak László, au scopul de a propune către Comisia Europeană abordarea problemei tineretului la nivel european şi să nu fie lăsată doar în sarcina ţărilor membre, iar astfel să fie tratată diferenţiat.

Acest pachet de tineret, spunea Borboly Csaba, ar trebui să ofere aceleaşi condiţii tinerilor din Uniunea Europeană, unul dintre obiective fiind acela de a le oferi sprijin pentru găsirea primului loc de muncă, sprijinirea tinerilor care sunt în curs de a întemeia o familie.

Cu această ocazie a fost dezbătută şi problema tinerilor care au plecat în străinătate, partea românească spunând că este nevoie de finanţare europeană pentru acordarea de sprijin financiar pentru cei care doresc să se întoarcă în ţara sa.

Tot printre amendamentele susţinute de Borboly Csaba s-au numărat şi propunerile vizând valorile creştine.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a mai spus că deja o parte dintre amendamentele dezbătute şi votate în cadrul Comitetului Regiunilor funcţionează într-un fel sau altul în judeţul nostru, iar alte lucruri urmează să fie implementate. Printre ele au fost amintite: planul de acţiune pentru învăţământul profesional; înfiinţarea fermelor didactice; oferirea de locuinţe pentru medici; programe de dezvoltare a satelor mici.

LIVIU C.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.