Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ciucanul Eduard Cășăneanu, mândru că a adus o medalie de aur României la Jocurile Olimpice de Tineret | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sport » Ciucanul Eduard Cășăneanu, mândru că a adus o medalie de aur României la Jocurile Olimpice de Tineret
Ciucanul Eduard Cășăneanu, mândru că a adus o medalie de aur României la Jocurile Olimpice de Tineret

Ciucanul Eduard Cășăneanu, mândru că a adus o medalie de aur României la Jocurile Olimpice de Tineret

Delegația României a reușit să obțină o medalie de aur la FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European) prin ciucanul Eduard Cășăneanu, cel care a participat în proba de îndemânare de la hochei.

Revenind la performanța bigată de tânărul ciucan, Eduard Cășăneanu declara că este mândru că a adus o medalie de aur României, în proba de îndemânare din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lillehammer (Norvegia).

„E o experiență frumoasă că am câștigat această medalie, sunt mândru că am reușit să aduc o medalie de aur României și sper să mai fie și altele de acum încolo”, a spus sportivul într-un interviu acordat canalului oficial al Comitetului Internațional Olimpic.

„Cea mai dificilă rundă a fost cea cu pasele, am pierdut din prima și atunci mi-am pierdut încrederea, dar am reușit să aduc la ultima probă restul punctelor”, a precizat tânărul de 16 ani, care consideră că acesta este cel mai important moment din cariera sa.

„Nu am cuvinte. Sper să ascult din nou imnul, dar ca jucător”, a subliniat sportivul născut la Miercurea Ciuc.

„Nu m-am gândit că pot câștiga, am crezut că o să ajung pe un loc mai de jos, dar am rămas uimit când am câștigat medalia de aur. Sper să mă ajute lucrul acesta și sper să ajung undeva”’, a conchis Cășăneanu.

Concursul de abilități și îndemânare (Skills Challenge) de la Jocurile Olimpice de iarnă pentru Tineret de la Lillehammer a constituit o premieră, reunind sportivi și sportive din 36 de țări din întreaga lume. Următorul concurs va avea loc la Lausanne în 2020.

Hocheistul român Eduard Cășăneanu a cucerit medalia de aur în concursul de îndemânare, joi seara, în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) 2016 de la Lillehammer (Norvegia).

Cășăneanu s-a impus în clasamentul finalei cu 14 puncte, devansându-i pe slovacul Sebastian Cederle, 12 puncte, și pe germanul Erik Betzold, 11 puncte.

Eduard Cășăneanu a ocupat locul al doilea la viteză, a fost al doilea la precizia șutului, primul la agilitate, al patrulea la rapiditatea șutului, cel mai bun la precizia paselor și al treilea la controlul pucului.

Cășăneanu a intrat în finală cu al doilea punctaj după faza calificărilor.

Eduard Cășăneanu a adus a doua medalie delegației României la Lillehammer, după medalia de bronz cucerită de Mihaela Hogaș, miercuri, în proba de sprint echipe mixte internaționale la patinaj viteză.

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, a declarat după medalia obținută de Cășăneanu: ”Pe lângă tot suportul oferit acestor sportivi, COSR a învestit și încredere. Mă bucură enorm această medalie. Este un vis devenit realitate. Este momentul zero în care autoritățile trebuie să își întoarcă privirea spre sporturile de iarnă. Am demonstrat că se poate”.

Medalia de joi reprezintă a treia clasare pe un podium al unei competiții olimpice multisport de iarnă sub egida CIO, după ce Ioan Panțuru și Nicolae Neagoe au câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Grenoble, din 1964.

România participă la Lillehammer cu 22 de sportivi români (10 fete și 12 băieți), care vor evolua la nouă discipline sportive, până pe 21 februarie.

Agerpres

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.