Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Preşedintele CJ Harghita, nemulţumit că harghitenii trebuie să-i ajute pe moldoveni când e cod roşu | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Preşedintele CJ Harghita, nemulţumit că harghitenii trebuie să-i ajute pe moldoveni când e cod roşu
Preşedintele CJ Harghita, nemulţumit că harghitenii trebuie să-i ajute pe moldoveni când e cod roşu

Preşedintele CJ Harghita, nemulţumit că harghitenii trebuie să-i ajute pe moldoveni când e cod roşu

În cadrul unei conferinţe de presă a cărei temă a fost activitatea salvamontului, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, îşi arăta nemulţumirea pentru faptul că utilajele cumpărate de harghiteni, din bani publici, sunt trimise iarna, când situaţia o cere, pentru a interveni în alte judeţe.

„Nu este bine că în mai multe judeţe, unde sunt probleme pe timp de iarnă, nu există un serviciu salvamont înfiinţat şi oamenii noştri, cu echipamentele cumpărate aici, din bani publici din judeţul Harghita, sunt folosite în acele judeţe unde nu a fost înfiinţat acest tip de serviciu; de exemplu Buzău”, spunea Borboly Csaba.

„Ar trebui – continua acesta – să fie obligatorie înfiinţarea serviciului şi fiecare judeţ, fiecare localitate care se confruntă cu probleme din acest domeniu să aibă structură specializată. Nu este OK dacă este cod roşu prin Moldova şi toţi salvamontiştii din Harghita sunt convocaţi acolo. (…) Ar fi mult mai bine să fie voluntari şi acolo”. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.