Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Premierul Ponta va face vizite în R. Moldova, Turcia şi China | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » (Inter)Național » Premierul Ponta va face vizite în R. Moldova, Turcia şi China
Premierul Ponta va face vizite în R. Moldova, Turcia şi China

Premierul Ponta va face vizite în R. Moldova, Turcia şi China

Victor Ponta a anunţat că în perioada următoare va efectua mai multe vizite externe. Premierul va merge în Republica Moldova, Turcia, China, iar la sfârşitul lunii septembrie va participa la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

„Pot să vă anunţ faptul că miercuri voi fi la Chişinău, aşa cum am fost şi anul trecut pentru a sărbătorii alături de prim-ministrul Leancă Ziua Independenţei Republicii Moldova, dar şi pentru a consemna lucrurile concrete pe care România trebuia să le facă demult şi le face în sfârşit pentru Moldova, dincolo de sprijinul politic pentru integrare europeană, pentru dezvoltarea instituţiilor democratice, inaugurăm gazoductul Iaşi-Ungheni, vizităm primele grădiniţe construite cu sprijinul Guvernului României alocat în luna decembrie a anului trecut, inaugurăm serviciul SMURD. (…) Avem ocazia cu prim-ministrul Leancă să trecem în revistă toate proiectele comune şi toate zonele în care România poate să ajute în mod concret prin donaţii, prin sprijin financiar dezvoltarea instituţiilor democratice şi păstrarea identităţii româneşti a Republicii Moldova”, a spus Ponta, după întâlnirea de lucru de la sediul Ministerului Afacerilor Externe cu miniştrii Apărării, Mircea Duşa, respectiv Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

Şeful Executivului a adăugat că joi va participa la Ankarra la ceremonia de inaugurare a noului preşedinte al Turciei. Premierul a arătat că Turcia este principalul partener comercial al României în afara UE şi un partener strategic în trilaterala în cadrul NATO, alături de Polonia.

De asemenea, prim-ministrul a anunţat că săptămâna viitoare va efectua o vizită în China, la invitaţia omologului său chinez.

„Cu ocazia acestei vizite vom discuta în special despre parteneriatul economic, dincolo de relaţiile politice dintre România şi China”, a subliniat Victor Ponta. (Prompt Media)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.