Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Premierea câştigătorilor concursului „Mesajul meu Antidrog”, ediţia a XIII-a | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Învățământ » Premierea câştigătorilor concursului „Mesajul meu Antidrog”, ediţia a XIII-a
Premierea câştigătorilor concursului „Mesajul meu Antidrog”, ediţia a XIII-a

Premierea câştigătorilor concursului „Mesajul meu Antidrog”, ediţia a XIII-a

Diplomele pentru elevi de la cinci instituţii de învăţământ şi cadrele didactice care i-au îndrumat au fost înmânate de prefectul judeţului

 Un număr de 16 elevi de la cinci licee din judeţ – câştigători ai locului I, respectiv ai premiilor speciale la concursul „Mesajul meu Antidrog”, ediţia a XIII-a – au fost premiaţi miercuri, în cadrul şedinţei Grupului de lucru pentru creşterea siguranţei în instituţiile de învăţământ. Diplomele şi premiile au fost înmânate de către prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, şi coordonatoarea Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Harghita, Alexandra Maria Ţifrea, care i-au felicitat pe câştigători şi profesorii care i-au coordonat.

La nivelul judeţului Harghita au fost 11 elevi câştigători ai premiului I, la secţiunile film de scurt metraj, spot şi arte vizuale (grafică şi pictură). De asemenea, au fost cinci elevi câştigători a câte unui premiu special. Cele cinci instituţii de învăţământ la care învaţă elevii sunt: Colegiul Tehnic „Batthyány Ignác” Gheorgheni, Colegiul Naţional „Octavian Goga”, Liceul de Artă „Nagy István” şi Liceul Teologic „Segito Mária” – Miercurea-Ciuc; Liceul Teoretic „Octavian Codru Tăslăuanu” Topliţa.

„Diplomele pentru câştigătorii locului I şi a premiilor speciale oferite de domnul prefect, Adrian Jean Andrei, sunt dovada aprecierii pentru activităţile deosebite desfăşurate de elevi în instituţiile de învăţământ în care învaţă şi o dovadă în plus a preocupării domniei sale pentru creşterea siguranţei în instituţiile de învăţământ şi din punctul de vedere al prevenirii consumului de droguri licite şi ilicite”, a spus coordonatoarea CPECA.

În prezentarea concursului, Alexandra Maria Ţifrea a arătat că „Mesajul meu antidrog” „este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog. Moto-ul sub care se derulează, şi în acest an, concursul Mesajul meu Antidrog este: Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri!. În Harghita, concursul este organizat de CPECA în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

„Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri. Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber”, a spus coordonatoarea CPECA.

A fost lansată ediţia a XIV-a a concursului

Alexandra Maria Ţifrea a anunţat, de asemenea, că instituţia pe care o coordonează în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi beneficiind de sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita lansează ediţia a XIV-a a concursului Mesajul meu Antidrog, la care invită elevii din instituţiile de învăţământ din judeţ să participe.

Secţiunile concursului sunt eseu literar, arte vizuale (grafică, desen), film de scurt metraj, spot, iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

Regulamentul concursului poate fi obţinut de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Harghita, str. Nicolae Bălcescu, nr. 1, Miercurea-Ciuc, tel. 0266/31.12.00, e-mail cpeca.harghita@ana.gov.ro, persoană de contact: Alexandra Maria Ţifrea – coordonator CPECA Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.