Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Premierea câştigătorilor Concursului judeţean de istorie „Uniţi în cuget şi simţiri” | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Cultură » Premierea câştigătorilor Concursului judeţean de istorie „Uniţi în cuget şi simţiri”
Premierea câştigătorilor Concursului judeţean de istorie „Uniţi în cuget şi simţiri”

Premierea câştigătorilor Concursului judeţean de istorie „Uniţi în cuget şi simţiri”

Aproximativ 200 de elevi au participat la prima ediţie a Concursului judeţean „Uniţi în cuget şi simţiri”, organizat cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale a României. Concursul a fost organizat de Instituţia Prefectului – judeţul Harghita şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita.

Câştigătorii concursurilor organizate de unităţile de învăţământ din judeţ cu predare în limba română au fost premiaţi, azi, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la Casa Corpului Didactic din Miercurea-Ciuc. Înainte de înmânarea premiilor, Laura Pavel, elevă în clasa a X-a a Liceului Teoretic „Marin Preda” din Odorheiu-Secuiesc, a recitat poezia „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, de Mihai Eminescu.

Elevii câştigători au primit diplome şi câte un memory stick inscripţionat cu simbolistica Zilei Naţionale a României şi care conţine materiale didactice cu tematica şi însemnătatea zilei de 1 Decembrie, oferite de Prefectura Harghita şi Primăria Miercurea-Ciuc. Profesorii îndrumători au primit, la rândul lor, diplome.

Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Harghita, Aurora Parfeni, le-a mulţumit elevilor şi profesorilor pentru implicarea şi efortul depus în cadrul acestui concurs.

La rândul său, Bogdan Ţifrea, şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita, a spus, în numele instituţiei, că acest concurs de istorie „Uniţi în cuget şi simţiri”, organizat „pentru marcarea Zilei Naţionale a României şi împlinirea a 97 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 ne oferă prilejul de cinsti şi a rememora momentul unic de creare a statului naţional, unitar român”.

Un moment aparte în cadrul festivităţii a fost oferit de directoarea Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Bălan, prof. Rodica Roman, care a şi gândit acest concurs. Aceasta a susţinut o interesantă prezentare privind Contribuţia harghitenilor la actul de la 1 Decembrie.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Organizatorii și câștigătorii concursului merită felicitări! La mulți ani, România!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.