Pregătiri pentru tradiţionalul tur ciclist din zona judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Sport » Pregătiri pentru tradiţionalul tur ciclist din zona judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş
Pregătiri pentru tradiţionalul tur ciclist din zona judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş
Székely Kerékpáros Körverseny XVI day III Csikszereda-Sepsiszentgyorgy

Pregătiri pentru tradiţionalul tur ciclist din zona judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş

Peste 100 de sportivi din mai multe ţări sunt aşteptaţi la deja tradiţionala competiţie de ciclism care se va desfăşura, luna viitoare, în Harghita şi alte două judeţe din zonă. „Trec foarte repede lunile şi anii între diferitele evenimente. Putem anunţa din nou cu bucurie organizarea Turul Ţinutului Secuiesc între 9 şi 12 august. Vom avea 108 concurenţi din 9 ţări, pe o distanţă de 423 de kilometri. Semnalez cu bucurie faptul că Miercurea-Ciuc a rămas susţinător principal al evenimentului, pentru că este în inima noastră şi considerăm important ca acest tur, care a pornit de aici ca o iniţiativă de punere a bazelor unei tradiţii, să fie menţinut şi coordonat de-a lungul multor ani.

Practic, prin această serie de evenimente suntem, cu mişcarea sportivă ciclistă, printre competiţiile de elită din România, iar prin faptul că sosesc echipe de concurenţi din 9 ţări, competiţia se bucură de notorietate şi la nivel european. Eu cred că există experienţa şi cunoştinţele necesare pentru ca această competiţie să se desfăşoare fără probleme”, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila.

Acesta a precizat că organizarea unei astfel de competiţii este importantă şi din perspectiva susţinerii turismului, în condiţiile în care sportivii şi echipele vor folosi unităţile de cazare şi restaurantele din zonă. În acest an, Primăria Miercurea-Ciuc sprijină organizarea competiţiei cu suma de 180 de mii de lei.

Organizatorul principal al evenimentului, Lukacs Laszlo, a subliniat importanţa sprijinului primit din partea administraţiilor locale şi judeţene din Mureş, Harghita şi Covasna.

„Nu este uşor să organizezi acest eveniment în fiecare an, dar din fericire administraţiile locale şi judeţene din cele trei judeţe se află alături de noi, iar fără acestea nu s-ar putea organiza competiţia de anul acesta, pentru că ştim că situaţia economică este puţin mai dificilă şi ne aflăm după un an greu, iar din această cauză actorii vieţii economice s-au mişcat acum mai greu. Pornim competiţia în fiecare an dintr-o altă locaţie. În 2021 s-a dat startul din Târgu Mureş, anul trecut din Debrecen, iar anul acesta se va porni din Sfântu Gheorghe”.

Potrivit organizatorilor, la ediţia din acest an a turului ciclist vor participa sportivi din România, Ungaria, Austria, Bulgaria, Germania, Italia, Lituania, Norvegia şi Polonia. În data de 9 august, la Sfântu Gheorghe, va avea loc evenimentul de prezentare a echipelor şi se va da startul unui prolog de 4,5 kilometri. În data de 10 august, cicliştii vor parcurge, într-o primă etapă, o distanţă de 115 kilometri între localităţile Sfântu Gheorghe, Covasna, Târgu Secuiesc, Tuşnad şi Miercurea-Ciuc. În cea de-a doua etapă, din 11 august, sportivii vor pedala pe o distanţă de 158,6 kilometri, pe traseul Miercurea-Ciuc – Gheorgheni – Praid – Miercurea-Nirajului – Târgu Mureş. În cea de-a treia etapă, din 12 august, distanţa de parcurs va fi de 145,1 kilometri între Târgu Mureş, Sovata, Odorheiu Secuiesc şi Miercurea-Ciuc.

Primăria Miercurea-Ciuc a informat că, în perioada desfăşurării turului ciclist, vor fi introduse restricţii temporare de circulaţie pe mai multe secţiuni de drum din localitate:

– joi, 10 august, orele 15:45-16:30: strada Braşovului – strada Uzinei Electrice – strada Lunca Mare (până la sensul giratoriu din faţa Kaufland) – Bulevardul Timişoarei – Piaţa Libertăţii (trecând prin strada Kossuth Lajos);

– vineri, 11 august, orele 12:45-13:00: Piaţa Libertăţii – Bulevardul Timişoarei (partea dinspre Banca Transilvania, trecând prin strada Kossuth Lajos) – strada Lunca Mare – strada Topliţa – ieşire Gheorgheni;

– sâmbătă, 12 august, 14:30-15:00: strada Harghita – strada Rét – sens giratoriu din Topliţa-Ciuc – strada Câmpul Mare – strada Szék – strada Lunca Mare (până la sensul giratoriu din faţa Kaufland) – Bulevardul Timişoarei – Piaţa Libertăţii (trecând prin strada Kossuth Lajos).

Joi şi sâmbătă (10 şi 12 august), în intervalele menţionate, va fi instituită închiderea totală a traficului pe Bulevardul Timişoarei, pe porţiunea cuprinsă între strada Revoluţiei din Decembrie şi Piaţa Libertăţii, a mai precizat Primăria Miercurea-Ciuc.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.