Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pregătiri pentru tradiţionalul tur ciclist al „zonei”, organizat anul acesta pentru cea de-a 16-a oară | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Sport » Pregătiri pentru tradiţionalul tur ciclist al „zonei”, organizat anul acesta pentru cea de-a 16-a oară
Pregătiri pentru tradiţionalul tur ciclist al „zonei”, organizat anul acesta pentru cea de-a 16-a oară
XV Tour of Szeklerland, Stage IV

Pregătiri pentru tradiţionalul tur ciclist al „zonei”, organizat anul acesta pentru cea de-a 16-a oară

Peste 130 de sportivi din România şi alte state sunt aşteptaţi să participe, luna viitoare, la deja tradiţionalul tur ciclist al judeţelor din această zonă din centrul ţării, care se va afla anul acesta la cea de-a XIV-a ediţie.

Dacă în ediţia anterioară traseul competiţiei trecea prin judeţele Harghita, Mureş şi Covasna, noutatea din acest an este că prima etapă se va desfăşura la Debrecen, în Ungaria, în data de 9 august, când cicliştii vor parcurge o distanţă totală de 91,7 kilometri.

Traseul celei de-a doua etape, din 10 august, are o lungime de 161,6 kilometri şi va include localităţile Târgu Mureş, Miercurea Nirajului, Sovata, Odorheiu Secuiesc şi Miercurea-Ciuc.

În ziua următoare cicliştii vor parcurge 136,8 kilometri pe ruta Miercurea-Ciuc – Băile Bálványos – Târgu Secuiesc – Sfântu Gheorghe, iar în cea de-a patra etapă, din 12 august, vor pleca din reşedinţa de judeţ covăsneană pe un traseu de 144 de kilometri şi vor ajunge la Băile Harghita, după ce vor trece prin localităţile Baraolt şi Odorheiu Secuiesc.

Cea de-a cincea etapă, cu un traseu de 149,8 kilometri, va avea startul din Odorheiu Secuiesc, sportivii deplasându-se întâi spre Gheorgheni şi apoi către finish-ul de la Miercurea-Ciuc.

Vor fi prezente 22 de echipe din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Ţările de Jos, Slovacia, Austria, Germania, Serbia şi Italia. Fiecare echipă va fi prezentă cu cel mult şase rutieri şi patru persoane din staff-ul oficial. Vor lua parte la competiţie echipele naţionale ale României, Serbiei şi Bulgariei, din ţara noastră urmând să fie prezente şi patru echipe continentale, între care şi Team Novák.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat şi reprezentanţi ai administraţiilor judeţene sau locale din Mureş şi Covasna că este vorba despre o tradiţie foarte frumoasă şi a amintit că prima ediţie a turului ciclist a fost organizată în anul 2006 la iniţiativa actualului ministru al Sportului, Eduard Novák.

Acesta a precizat că municipiul Miercurea-Ciuc sprijină organizarea competiţiei cu suma de 210.000 de lei. „Facem acest lucru deoarece credem că este vorba despre o activitate creatoare de valori şi care se află într-o legătură directă cu consolidarea activităţii turistice din zonă, din Harghita şi din Miercurea-Ciuc. Mă bucur că Miercurea-Ciuc se va întâlni trei zile cu competiţia, pentru că avem două părţi de finish şi o etapă de start şi astfel vor fi câteva zile palpitante în prima treime a lunii august”, a afirmat Korodi Attila.

Potrivit organizatorilor, după Turul României, această competiţie de ciclism este cea mai longevivă din ţară. Aceasta a primit, în 2008, de la Organizaţia Internaţională de Ciclism calificativul de UCI 2.2. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.