Prefectul Harghitei a propus cooptarea Serviciului de Salvamont în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Societate » Prefectul Harghitei a propus cooptarea Serviciului de Salvamont în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectul Harghitei a propus cooptarea  Serviciului de Salvamont în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Prefectul Harghitei a propus cooptarea Serviciului de Salvamont în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a propus cooptarea Serviciului Judeţean de Salvamont Salvaspeo în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ţinând cont că salvatorii montani participă frecvent la rezolvarea unor situaţii de urgenţă.

„Mă bazez mult pe logistica pe care o deţine Serviciul de Salvamont şi pe profesionalismul şi experienţa salvatorilor montani, care au dovedit, în nenumărate rânduri, că pot duce la bun sfârşit misiunile îndeplinite şi nu o dată, prin acţiunile lor, au salvat vieţi omeneşti şi bunuri materiale”, a declarat prefectul Adrian Jean Andrei.

Ideea a fost salutată de şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, care susţine că, în acest fel, salvatorii montani nu vor mai fi ultimii care află despre un eveniment.

„Gestul domnului prefect este binevenit.  E foarte important să afli din timp despre un accident, să-i cunoşti pe cei cu care lucrezi, jandarmi montani, pompieri etc. (…) Până acum am cam fost daţi deoparte, dar sperăm că de acum încolo situaţia se va schimba”, a spus Fekete Örs.

El a adăugat că, din punctul de vedere al dotării, al experienţei şi profesionalismului,  Serviciul de Salvamont Harghita se situează la standarde europene.

Fekete Örs şi-a exprimat speranţa că prin cooptarea în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Salvamont ar putea atrage fonduri guvernamentale de care are mare nevoie, ţinând cont că singura sursă de finanţare este acum Consiliul Judeţean.

„În prezent primim fonduri doar de la Consiliul Judeţean, ceea ce este foarte, foarte puţin pentru o astfel de activitate. Şi asta în condiţiile în care jumătate din suprafaţa judeţului este zonă montană”, a declarat şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita.

Serviciul de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, care dispune de patru vehicule şenilate de salvare, a acţionat, în ultimii ani, pentru ajutorarea persoanelor izolate de nămeţi, din mai multe judeţe ale ţării, dar şi pentru stingerea unor incendii forestiere din zone montane greu accesibile.

LIA MATEI

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.