Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Prefectul Harghitei a depus jurământul | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Prefectul Harghitei a depus jurământul
Prefectul Harghitei a depus jurământul

Prefectul Harghitei a depus jurământul

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a declarat luni, cu prilejul depunerii jurământului pentru învestirea în funcţie, că Instituţia Prefectului trebuie să fie în slujba cetăţenilor, indiferent de etnie, şi să asigure garantarea respectării legii.

„Sper în aceeaşi poziţionare corectă a Instituţiei Prefectului faţă de celelalte instituţii publice locale şi servicii publice deconcentrate. Instituţia Prefectului trebuie să garanteze respectarea legii în judeţ, a ordinii publice şi a păcii sociale, dar trebuie să asigure neutralitate şi transparenţă în luna deciziilor, pentru că Instituţia Prefectului trebuie să fie o instituţie în slujba cetăţenilor, indiferent de etnie, cărora trebuie să le asigure servicii de cea mai înaltă calitate”, a declarat Adrian Jean Andrei pentru Agerpres, după depunerea jurământului.

Prefectul a adăugat că instituţia pe care o conduce va colabora în continuare cu Consiliul Judeţean şi cu toţi primarii din Harghita, pentru că „ţelul este unul comun – dezvoltarea economică şi socială a judeţului”.

Cu acelaşi prilej a depus jurământul şi subprefectul Harghitei, Petres Sándor, care a ocupat, timp de patru luni, fotoliul de prefect.

Actualul prefect, Adrian Jean Andrei, a fost numit în funcţie în septembrie 2012 şi la începutul lunii august 2014 a fost înlocuit, printr-o hotărâre a Guvernului, de subprefectul susţinut de UDMR, Petres Sándor, schimbarea având loc în momentul în care prefectul se afla în concediu. Adrian Jean Andrei a fost din nou numit prefect în luna decembrie, în vreme ce Petres Sándor a revenit pe funcţia de subprefect.

Încă de la prima sa numire în funcţie, Adrian Jean Andrei a declarat că mandatul său va sta sub semnul respectării legii, în spiritul şi litera acesteia, şi al dezvoltării unui climat de stabilitate, fără tensiuni. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.